Головна
>
Музика
>

Дніпровський фестиваль Конструкція проведе концерти в DCCC та на Книжковому Арсеналі

Дніпровський фестиваль Конструкція проведе концерти в DCCC та на Книжковому Арсеналі

Дніпровський фестиваль аудіовізуального мистецтва та нових медіа Конструкція представить власну музичну програму на міжнародному фестивалі Книжковий Арсенал, яка складатиметься з двох концертів. Події також відбудуться в Центрі сучасної культури у Дніпрі.

Фото: Yunona Prud

1 червня у межах шоу-кейсу виступлять Світлана Няньо, авангардна музикантка з гурту Цукор — біла смерть, та Сергій Хотячук, музикант і саундпродюсер, постійний співавтор Няньо. Їхня музика характеризується меланхолійними, мінімалістичними та містичними звучаннями, поєднуючи сопрано та клавішні Няньо з електронними ефектами Хотячука.

2 червня Конструкція організує концерт Мар’яни Клочко — саундпродюсерки, композиторки та вокалістки, яка досліджує зв’язок із внутрішнім «я» через голос, тексти та звук.

У той же день у Центрі сучасної культури у Дніпрі (DCCC) виступить Мар’яна Садовська, українська співачка та композиторка, що мешкає у Кельні. Вона поєднує фолк та авангард, архаїчні мотиви та українські співи у своїх композиціях.

«Для позафестивальних подій ми обрали кількох цікавих українських артистів, які по-різному показують сучасну українську музику. Мар’яна Садовська працює в унікальному поєднанні фолку та експериментальної музики. Вона ніколи не виступала у Дніпрі, а для нас важливо було презентувати її музику для місцевої спільноти», — коментує директор фестивалю Андрій Палаш.

Більш детальну інформацію про музичні події у Києві та Дніпрі Конструкція опублікує пізніше на сайті фестивалю.


Конструкція — це міжнародний фестиваль аудіовізуального мистецтва та нових медіа, який проводиться з 2014 року у Дніпрі. Конструкція спирається на культурне надбання міста, працюючи з його ідентичністю, історичними контекстами та уявленнями про майбутнє. Фестиваль репрезентує експериментальну музику та мистецтво у взаємодії з міськими локаціями.

У фокусі проєкту — культурна спадщина та робота з історичною пам’яттю, культура діалогу, сталий розвиток міських спільнот і пошук шляхів порозуміння. Фестиваль презентує сучасне мистецтво інших країн і є міжнародним комунікаційним майданчиком, сприяючи відкритості міста та поширюючи українську культуру за кордоном.


Ця стаття була підготовлена за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України». Зміст цієї публікації/статті є виключною відповідальністю Ліруму і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Читайте також: Від The Maneken до sucilna_nevdacha.exe: як звучить Донеччина

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024