Головна
>
Новини
>

В Україні заснували видавництво англомовних електронних книжок про Україну Kovyla Publishing

В Україні заснували видавництво англомовних електронних книжок про Україну Kovyla Publishing

Видавництво Kovyla Publishing заснували Вікторія Наріжна, Алла Рибіцька, Вікторія Старикова, Стефана Цебренко, Наталя Корнієнко, Анастасія Мільчаковська та Ігор Петровський, які раніше працювали над книжковим фестивалем Book Space. Kovyla Publishing спеціалізуватиметься на виданні нонфікшн-літератури (поки що в електронному форматі) та доноситиме до іноземної аудиторії образ українців. Скільки часу пройшло від ідеї до реалізації та чи будуть паперові книжки — відповіла головна редакторка видавництва Вікторія Наріжна.

Джерело: Kovyla Publishing/Facebook

Вікторія Наріжна каже, що ідея заснувати видавництво з’явилася в червні 2023 року, а вже восени Вікторія з колегами почали активно працювати над розвитком проєкту. Ідея полягала у тому, щоб показати іноземній авдиторії, що російсько-українська війна розпочалась не у 2022, та не у 2014 році — це довга історія свідомого намагання знищити українську націю. 

«Рано чи пізно цю війну Росія таки програє: тому, що українці – винахідливі, сміливі та невтомні, і кожне нове покоління, попри все, тримається за свою ідентичність і готове її відстоювати».

Оскільки наразі видавництво не передбачає друк, то воно досить економне, а майже всі залучені грошові інвестиції — для гонорарів авторам, перекладачам та редакторам. Все інше інвестовано через безоплатну роботу команди, саме тому всі її учасники є водночас і співзасновниками. 

Щодо видавничого плану, то він є до кінця 2024 і на початок 2025 року. Поки що продаж книжок відбуватиметься лише через Amazon, невдовзі додасться Google Books

Паперовий формат англомовних видань Kovyla Publishing випускатиме, коли з’являться зацікавлені в співпраці іноземні партнери.

«Поки про це говорити рано — всі наші сили найближчим часом будуть зосереджені на поширення наших книжок на англомовні аудиторії, адже в цьому полягає головна мета», — каже Вікторія.

Також у видавництві кажуть, що важливо боротися із російськими імперськими наративами й демонструвати самоцінність українців.

«Для цього ми плануємо шукати такі історії, формати й наративи, які допомагатимуть іноземним читачам робити правильні висновки й самостійно, а не за допомогою російських штампів, формувати уявлення про нас — як людей, націю та державу», — кажуть засновники.

Дебютною серією книжок стануть збірки художніх репортажів Stories from Ukraine. Це три видання про історії українців, які будуть поділені за поколіннями: Believers (юне покоління), Fighters (дорослі) та Keepers (літні люди).

Джерело: Kovyla Publishing/Facebook

Тексти для серії готують Олеся Яремчук, Люба Якимчук, Катерина Міхаліцина, Алім Алієв, Остап Сливинський, Лесь Белей, Ірина Славінська та інші.

Вихід першої серії запланований на жовтень 2024 року.
Передзамовити видання можна на сайті Amazon.


Читайте також: Фестиваль Atlas повертається: хто у лайнапі?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024