Головна
>
Кіно
>

Концерти, спецпокази та книжкова презентація: 10 подій, які варто відвідати 19-21 січня?

Концерти, спецпокази та книжкова презентація: 10 подій, які варто відвідати 19-21 січня?

Цими вихідними можна буде відвідати концерти гуртів Nazva, Пиріг і Батіг, Пенсія та Omana, а ще — побачити спецпоказ фільму «Мій карпатський дідусь», почути про київські адреси Української Революції 1917-1921 років, побалакати з Амілем Насіровим, а з понеділка — відвідати фотовиставку загиблого поета та військовослужбовця Максима Кривцова (Далі). Розповідаємо про події в Києві, Львові, Харкові та Житомирі.

Київ

Фотовиставка робіт Максима Кривцова

22 січня у Києві стартує виставка фоторобіт поета й військовослужбовця Максима Кривцова (Далі), який загинув 7 січня.

Виставка «Далі: Я поверну собі своє життя», складатиметься з 24 фоторобіт Максима Кривцова і буде доповнена його поезіями.

Під час події охочі зможуть послухати вірші зі збірки «Вірші з бійниці», які читатимуть друзі Максима.

Коли: 22 січня 18:30
Де: Squat 17b, вул. Терещенківська, 17б
Вхід: вільний

Kureni безмежні

Kureni повертаються з зимових канікул. За словами організаторів, перший захід — це буде затишна подорож звуками та ритмами. Її втілюватимуть київські артисти Aidentique, Artem Neba та Moojev.

«Їхні майстерні рухи відкриють двері в камерну музичну атмосферу, де кожен трек — дотик до підсвідомості, а кожен біт — пульс сучасності», — кажуть організатори.

Коли: 20 січня, 18:00
Де: Курені, паркова дорога, 4
Вхід: за квитками

Спецпоказ фільму «Мій карпатський дідусь»

У кінотеатрі «Жовтень» відбудеться спеціальний показ фільму режисера Зази Буадзе «Мій карпатський дідусь». Показ відбудеться за участі творчої групи, зокрема виконавця головної ролі Богдана Бенюка та продюсера Андрія Суярко.

Фільм розповідає історію молодого італійця Майка, який має українське коріння та їде в покинуте карпатське село, щоби розвіяти прах своєї матері. Тут живе його дід Михайло, колишній клоун на прізвисько Буба. Знайомство діда та онука супроводжується низкою карколомних подій, які назавжди єднають долі діда та онука.

Коли: 21 січня 16:00
Де: «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26 
Вхід: за квитками

Презентація книжки «Київські адреси Української революції 1917-1921»

До Дня Соборності України в Історико-меморіальному музеї Михайла Грушевського відбудеться презентація книги Ярослава Файзуліна, Максима Майорова та Олександра Кучерука.

У книжці розповідається про визначні місця Києва, де відбувалися історичні події та рішення, що вплинули на хід українського становлення.

«Попри значні архітектурні втрати, яких зазнав Київ упродовж останнього століття, столиця зберегла немало адрес, де вирішувалась доля Української революції. Чи не найважливіша з них – вулиця Володимирська, 57, де в приміщенні колишнього Педагогічного музею працювала й ухвалювала доленосні рішення Українська Центральна Рада на чолі з Михайлом Грушевським», — діляться організатори події.

Під час презентації можна буде придбати книжку, поговорити з авторами та взяти автографи.

Коли: 21 січня, 12:00
Де: Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського, вул. Паньківська, 9
Вхід: вільний

Львів

Концерт гурту Nazva

Галицько-донбаський гурт Nazva гратиме концерт-презентацію повноформатного альбому Гурма. На концерті також будуть артисти, які брали участь у створенні пісень альбому. Серед них: Tember Blanche, Renie Cares, Артистка Чуприненко та Юлія Юріна.

Виконавці пояснюють, що саме слово «гурма» — подібне за значенням до «юрма» або «юрба» — угрупування людей або ж спільности, які прагнуть однієї цілі та зайняті однією справою.

Коли: 19 січня 19:00
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками

Концерт гурту «Пенсія»

Гурт «Пенсія» характеризує себе як проєкт панк-терапії. Його особливість в тому, що склад учасників гурту щоразу інший, і приєднатися може будь-хто. Від початку й до сьогодні проєктом керує музикант, один із засновників гурту «Перкалабські придатки» Ярема Стецик.

Цими вихідними «Пенсія» гратиме у Львові, й представить нову програму. 

Коли: 19 січня 19:00
Де: Нижній Зал в Театрі Ляльок, площа Данила Галицького,1
Вхід: за квитками

Концерт гурту Omana

У Львові гратиме альтернативний рок-гурт Omana, який вирушив у всеукраїнський тур. Музиканти презентують новий альбом Крізь Пітьму та обіцяють доповнити ним програму своїх виступів.

А організатори обіцяють «заряд містичною атмосферою і драйвову музику».

Коли: 20 січня 18:30
Де: Нижній Зал в Театрі Ляльок, площа Данила Галицького,1
Вхід: за квитками

Аміл Насіров. Буду Балакать

Музикант, учасник гурту Курган&Agregat Аміл Насіров влаштує подію, яку описує так:

«Я не буду пояснювати довго, шо воно буде і про шо саме буду балакать, але скажу одне: постараюсь зробить так, шоб у вас було відчуття, шо ви о четвертій ранку на кухні з кєнтом або з подругою розмовляєте на всякі різні теми, а потім вам хочеться ще й чайку з лимоном гахнуть».

Також на події, окрім вказаних 30% на ЗСУ з проданих квитків, також будуть аукціони з дуже цікавими лотами. Тому приходьте, трошки розслабтесь, підтримайте військо і мене трошки.

Коли: 20 січня, 19:00
Де: Центр Довженка, проспект Червоної калини, 81
Вхід: за квитками

Харків

Концерт гурту «Пиріг і Батіг»

У січні львівський гурт «Пиріг і Батіг» завітає до Харкова, щоб відіграти святкову програму на завершення благодійного туру деокупованою Харківщиною.

Звучатимуть українські колядки, наш сакральний пісенний спадок, а також трохи композицій з альбому Зелений, покладеного на поезію Богдана Ігора Антонича.

Коли: 19 січня, 19:00
Де: Art Area ДК, вул. Чернишевська 13
Вхід: за квитками

Житомир

Концерт гурту «Жадан і Собаки»

У межах концертного туру виступи колективу відбудуться у багатьох українських містах. «Жадан і Собаки» представлять потужну програму зі своїх головних хітів. А ще — презентують свій новий альбом Радіопромінь.

Коли: 21 січня, 19:00
Де: Драмтеатр імені Кочерги, пл. Соборна, 6
Вхід: за квитками


Читайте також: Літературна премія «Своя полиця» оголосила шортлист номінантів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024