Головна
>
Кіно
>

Фестиваль Brave! Factory, свято 30-річчя «Дзиґи», концерт Rome та інше: куди піти 25-27 серпня?

Фестиваль Brave! Factory, свято 30-річчя «Дзиґи», концерт Rome та інше: куди піти 25-27 серпня?

Кінопокази в межах Одеського кінофестивалю, концерти Rome, Tember Blanche та 0%Mercury, фестиваль Brave! Factory, ювілей артцентру «Дзиґа», спецпокази й вечірки — розповідаємо про події у Києві, Львові, Івано-Франківську та Чернівцях.

Київ

Концерт Rome

Люксембурзький дарк-фолк проєкт Джерома Ройтера знову виступить в Україні. Rome поєднує у своїй музиці поезію та експерименти зі звучанням. Під час повномасштабного російського вторгнення музикант видав мініальбом Defiance, присвячений Україні та її боротьбі. Пісні з альбому теж звучатимуть на концерті.

Виступ буде благодійним — 100% прибутку передадуть на потреби армії.

Коли: 26 серпня, 19:00
Де: Volume Club, вул. Гарматна, 26/2
Вхід: за квитками

Вечірка «В гості»

Організатори вечірки обіцяють створити затишну й домашню атмосферу та забезпечити якісне звучання для кожного з запрошених виконавців. У лайнапі: Ігор Кайдаш, Alexjazz, Oksana Maslo, morgendie, uvi sni, Марний, Adele Kurat, Klüb 34, Nana, Spokusy, левко і Валя Самурай.

Коли: 26 серпня, 14:00
Де: В гості, вул. Алімпія Галика, 24
Вхід: за квитками

Фестиваль Brave! Factory

Цьогоріч подія пройде на території Стрічкоткацької фабрики, а не на заводі «Метробуд», як це було раніше. Команда обіцяє відтворити звичні локації, які традиційно були на заводі «Метробуд»: Токар, Цемент, Топку, Гарден, Ангар і Депо.

У лайнапі цьогоріч будуть нідерландці Pieter Jansen та Caim, німецький виконавець Kangding Ray, британці Anthea та Shifted та чилієць Dandy Jack. З локальних артистів на Brave! Factory виступлять квартет джазового музиканта Денніса Аду d’Electro, Луна з електронним проєктом Der Diktatur, ElijaTonkaJazzmateAlexSavageSpace EchoesShadowUnitPymin, репер Гоня та дует Алекса Первухіна та Антона Назарко «Тиск» і багато інших.

Повний лайнап дивіться за посиланням.

Коли: 26-27 серпня, 16:00
Де: Closer, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхід: за квитками

Благодійний аукціон «Лютня на Поляні»

Команда формації Лютня на ВДНГ проведе аукціон, щоб зібрати на Mavic 3T для підрозділу ССО очільниці ЖВР Андріани Арехти. Крім аукціону на заході відбуватимуться виступи музикантів та маркет.

У лайнапі: київський гурт OY Sound System, що був у фіналі нацвідбору Євробачення, київський синт-поп дует Teleport, діджей проєкт Chocollab учасника grvgrv.kyiv Діми Алексієнка, засновник grvgrv.kyiv Oi Fusk, авторський поп/хіп-хоп/фанк-проект Brykulets та київський діджей Artnimus.

Коли: 26 серпня, 15:00
Де: Поляна ВДНГ, вул. Глушкова, 1
Вхід: вільний донат

Виступ Wahm у Куренях

Французькі мультиінструменталісти з дуету Wahm вперше виступлять в Україні з благодійним сетом до Дня Незалежності. Їхня музика — це поєднання різних жанрів, а в лайвах часто звучить живий спів, гітара, бас і барабани, змішані з електронними ритмами та синтезаторами. Виступ дуету доповнять резиденти Куренів Aidentique та Diana Jo.

Коли: 26 серпня, 16:00
Де: Kureni, Паркова дорога, 4
Вхід: за квитками

Спецпоказ фільму «Шкурник»

Спеціальний показ до дня народження режисера Миколи Шпиковського. Стрічку «Шкурник» представить кінознавець Довженко-Центру Станіслав Битюцький

Це пригодницький роуд-муві, де якому висміювалися бюрократизм, фанатичність та абсурдність політики більшовиків. Стрічку було створено на основі повісті відомого в 1920-х роках українського письменника Вадима Охріменка, близького друга Максима Рильського

Коли: 25 серпня, 20:10
Де: «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26
Вхід: за квитками

Farewell Party у Squat 17b

Вечірка, де організатори обіцяють багато танців і обіймів, які влаштує Женя Цвєткова. На вечірці збиратимуть донати для 54 бригади, аби купити тепловізори на Бахмутський напрямок.

Коли: 25 серпня, 19:00
Де: Squat 17b, вул. Терещенківська, 17Б
Вхід: вільний донат

Концерт «Через терни до зірок»

Арт-простір київського Планетарію спільно з музикантами електрофолк гурту «Коло дій» влаштують концерт у космічному просторі 360⁰.

Гурт «Коло дій» був створений у Запоріжжі, у 90-х роках. Музиканти гурту грають авторські твори, сучасні версії народних пісень та інструментальних композицій, обробки світових відомих хітів з народними інструментами, такими, як бандура, сопілки, дримба, скрипка та інші.

Коли: 25 серпня, 19:30
Де: Київський Планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3
Вхід: за квитками

Львів

30-річчя артцентру «Дзиґа»

Упродовж вихідних в мистецькому центрі «Дзиґа» відбудеться низка заходів, присвячених 30-річчю об‘єднання.

26 серпня будуть сети від Дані Білоуса, виступи гуртів Очеретяний Кіт, Пиріг і Батіг, Lemko Bluegrass Band і Мертвий Півень. Також буде фотовиставка епізодів з життя «Дзиґи».

27 серпня відбудеться панельна дискусія «Феномен Дзиґи». Учасники: Андрій Лінік, Володимир Кауфман та Дарина Скринник-Миська.

Коли: 26 серпня, 14:00, 27 серпня, 17:00
Де: Артцентр «Дзиґа», вул. Вірменська, 35
Вхід: вільний

Концерт гурту 0% Mercury

Харківський металкор гурт 0% Mercury заспойлерить свій майбутній альбом We should definitely do this в межах всеукраїнського туру. 

Коли: 26 серпня, 18:00
Де: Нижній Зал Театру Ляльок, вул. Князя Романа, 6
Вхід: за квитками

Івано-Франківськ

Концерт Latexfauna

Виконавці закликають «відкривати серця доя флірту та романтичних пригод», а також обіцяють виконати свої хітові пісні, як-от Лайм, Богун, Черкащина, Серфер, Баунті та інші.

Коли: 25 серпня, 18:00
Де: Палац Потоцьких, вул. Шпитальна, 3
Вхід: за квитками

Концерт Tember Blanche

Інді-поп гурт Tember Blanche зіграє концерт у межах всеукраїнського туру. У програмі будуть ранні пісні та треки з останнього альбому гурту Ти лиш людина.

Коли: 26 серпня, 19:00
Де: Палац Потоцьких, вул. Шпитальна, 3
Вхід: за квитками

Чернівці

Концерт гурту Grandma’s Smuzi

Український метал-гурт Grandma’s Smuzi зіграє концерт в межах туру в новому форматі. Гурт гратиме світові хіти в україномовній адаптації.

Коли: 27 серпня, 18:30
Де: Літній театр, вул. Садова, 1
Вхід: за квитками

Одеський кінофестиваль

У Центрі імені Івана Миколайчука та у кіноконцертній залі «Чернівці» відбудуться покази фільмів-конкурсантів Одеського міжнародного кінофестивалю.

КМЦ імені Івана Миколайчука, вул. Головна, 140: 

16:30 — фільм «Звідки куди» режисера Мачека Хамела. Стрічка розповідає про дітей, жінок, літніх людей і чоловіків, які після повномасштабного вторгнення Росії змушені залишити свої будинки і їхати в невідоме майбутнє.

19:30 — фільм «Правило двох стін» режисера Девіда Гутніка. Фільм розповідає про війну в Україні очима митців, які живуть і творять у розпал воєнних подій. 

ККЗ «Чернівці», вул. Університетська, 10:

16:30 — фільм «Хліб та сіль», режисер Даміан Коцур. У центрі сюжету — студент Варшавської музичної академії Тимек, який повертається на канікули в своє рідне містечко. У місцевому кебаб барі він спостерігає за конфліктом, який переростає у щось трагічне.

19:30 — фільм «Ти мене любиш?», режисерка Тоня Ноябрьова. Події відбуваються за рік до розпаду Радянського Союзу. Сімнадцятирічна Кіра зустрічається з важливими змінами у своєму житті, саме в той час, коли Україна звільняється від радянського впливу.

Вхід: за квитками


Читайте також: Презентація книжки Чеха, оповідання під келих з Андруховичем — Meridian Czernowitz оголосив програму

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024