Головна
>
Музика
>

Курган & Agregat за три концерти зібрали 1,6 мільйона на ЗСУ

Курган & Agregat за три концерти зібрали 1,6 мільйона на ЗСУ

За два концерти в Києві та один у Львові гурт Курган & Agregat зібрав 1,625 мільйона гривень на допомогу Збройним Силам України. Про це в своєму інстаграмі повідомив учасник гурту Аміл Насіров.

Скрін з відео зі сторінки Аміла Насірова

«Прошу звернути увагу, шо ми не їхали для цього в тур по Америці, не оформляли якісь бумажки, щоб їхати в тури по Європі. Нас дуже сильно кумарять артисти (особливо чоловіки), які проводять купу закордонних виступів і передають якусь частину, яку вони вважають за потрібне на армію», — ділиться виконавець.

Зібрати таку суму вдалося завдяки лотам. На концертах музиканти розігрували лімітовані футболки, у яких виступали, можливість заспівати Уходиш? Ну і пиздуй на сцені разом з ними, прапор з автографом Валерія Залужного, футболка з автографом генерал-майора ЗСУ та командувач Сил спеціальних операцій Віктора Хоренка, сумку з цитатою з фільму «Люксембург Люксембург», іменна футболка Аміла з фестивалю ZaxidFest, гіпсову іграшку кота, розфарбовану під стилістику гурту, дитячий боді тощо.

Фото: Яна Ільків

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення учасники гурту Аміл і Раміл Насірови займаються волонтерством. Концертною діяльністю певний час не займались, бо третій учасник гурту Курган & Agregat Євген Володченко прднався до лав ЗСУ. Більше про волонтерство Аміл і Раміл розповіли в інтерв‘ю для Ліруму. Прочитати його можна за посиланням.

Додамо, що в червні на спецпоказах фільму «Люксембург Люксембург», де Аміл і Раміл зіграли головні ролі, вдалося зібрати кошти на автівку для Збройних Сил. Ще одну автівку та партію безпілотників виконавці змогли придбати після онлайн-концерту Курган & Agregat, що відбувся в серпні 2023 року.

29 липня, в Харкові гурт зіграв благодійний концерт, аби зібрати гроші на дрони для Сил спеціальних операцій. Під час нього Курган & Agregat зібрали 2 мільйони гривень. А у серпні 2023 року Курган & Agregat разом з керівником фонду «Повернись живим» Тарасом Чмутом виконали трек Уходиш  за 7 донатів по 52 тисячі гривень під час благодійного стриму від «Підпільного стендапу». За ці кошти вдалося закупити рації для ССО.


Курган & Agregat — український хіп-хоп гурт із Харківської області, що утворився у 2014 році. У своїх текстах гурт використовує суржик і слобожанський говір. Учасники гурту — Євген, Аміль і Раміль походять із селища Близнюки Харківської області. Перші свої кліпи вони знімали там на смартфон. Гурт брав участь у багатьох фестивалях, зокрема ZaxidFest, Atlas Weekend, Файне Місто, Hedonism Festival та інших.


Читайте також: Український кліпмейкер Артем Шапіренко зняв відео для американських реперів Tyla Yaweh та Кріса Брауна

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024