Головна
>
Новини
>

Опубліковано звіт про мовні квоти на радіо за перше півріччя 2018-го

Опубліковано звіт про мовні квоти на радіо за перше півріччя 2018-го

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення опублікувала у себе на сайті звіт про мовні квоти на радіо за перше півріччя 2018 року. Розповідаємо найцікавіше з нього.

1. Серед радіостанцій, де переважна кількість пісень українською, лідером за квотуванням стала “Країна ФМ”, яка крутить 100% україномовної музики. Також високі показники у станцій Cуспільного радіо (від 76% до 99 %).

Якщо говорити про різноформатні радіостанції, то найбільше україномовної музики ставили у свій ефір “Радіо НВ” (61%), “П’ятниця” (38%), “Перець ФМ” (38%), “Русское радио – Украина” (38%) та “Наше радіо” (38%).

Нагадаємо, що обов’язкова квота для таких радіостанцій становить 30%.

Радіостанціям, які мають окрему ліцензію, що дозволяє їм переважно ставити музику країн ЄС, встановлена квота 25%. Тим не менш, і в цій категорії є станції, що перевиконали квоту — Hit FM (32%), “Люкс ФМ” (31%), “Мелодія” (29%) та Kiss FM (29%).

2. Серед місцевих та регіональних радіостанцій рекордсменом у виконанні квот стали Рівненська та Тернопільська області з показниками 81% та 78% україномовної музики. До першої п’ятірки також увійшли Івано-Франківська, Волинська та Сумська області.

Найнижчий показник у Хмельницької (32%), Харківської (36%) та Полтавської (36%) областях.

Київ та Київська область виконали квоту на 44%, на дев’ять відсотків більше ніж у першому півріччі 2017 року.

3. За період з 8 листопада 2016-го до 30 червня цього року було виписано двадцять штрафів. У сумі вони принесли до бюджету майже 1.4 мільйони гривень.


Нагадаємо, що у листопаді 2016 року, коли мовні квоти на радіо та телебаченні були лише введені, ми аналізували, які українські пісні почали грати на радіо.

Обкладинка: звіт

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024