Головна
>
Література
>

У Києві відбудеться книжковий фестиваль Kyivbookfest

У Києві відбудеться книжковий фестиваль Kyivbookfest

8-10 вересня у Києві відбудеться книжковий фестиваль Kyivbookfest, де візьмуть участь українські видавництва. Про це повідомляється на сторінці фестивалю у фейсбуці. Організовує фестиваль засновник видавництва «Наш Формат» Владислав Кириченко.

Організатори зазначають, що це буде «перша за всю історію книговидавничої галузі незалежної України подія, в якій будуть максимально враховані інтереси видавців»:

«Так, наша галузь неможлива без відданих читачів, дистриб’юторів, авторів, бібліотекарів, її поступ залежить від підтримки державних інституцій та філантропів, але саме видавництва — наріжні камені у фундаменті, на якому будується розумне та спроможне суспільство», — йдеться в анонсі фестивалю.

Нині участь у Kyivbookfest підтвердили 13 видавництв, серед яких: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, АБУК, ArtHuss, Білка, Віват, Видавництво Старого Лева, Зелений Пес, Колесо Життя, Наш Формат, Ранок, Саміт-Книга, Фабула та Фоліо.

На фестиваль запрошують також дистриб’юторів, поліграфістів, представників бібліотечної галузі та державних інституцій, дотичних до книжкової сфери.

Оновлено від 14 липня, 15:20

Фестиваль проводитиметься у двох форматах:

Книжкова виставка-продаж 

Виставка розміщуватиметься на площі понад 2000 кв.м, де читачі зможуть придбати книжки безпосередньо на розкладках улюблених видавництв, інтернет-магазинів та книжкових мереж. Вхід для відвідувачів — вільний.

Галузевий форум 

На ньому також відбуватиметься продаж книжок, але акцент на   зустрічі з авторами, власниками видавництв, лідерами думок, політиками та представниками державних інституцій, дотичних до галузі: доповіді, презентації, автограф-сесії, лекції, дискусії.

На локації фестивалю розміщуватиметься 5 конференц-залів, що розраховані на проведення подій для 50-300 учасників, літня тераса на 400 та дві open-space локації для презентацій на 400-500 людей.

Відвідування цієї частини фестивалю буде платним, але не для всіх категорій: військовослужбовці та діти до 12 років (у супроводі батьків) матимуть можливість вільного входу.

Контактна інформація розміщена на сайті фестивалю.


Читайте також: На Одещині відбудеться триденний фестиваль української культури «Виделкаfest»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024