Головна
>
Новини
>

«Київський фортпост» — дивимося 4 серії документального проєкту на Київщині

«Київський фортпост» — дивимося 4 серії документального проєкту на Київщині

Громадська організація «САМ» відзняла документальний проєкт «Київський форпост». Це цикл із 6 серій, кожна з яких описує воєнні злочини російських військових під час окупації Київської області. 

Назва проєкту «Київський фортпост» — як символічне означення регіону, який вистояв перед ударом жорсткої російської агресії. 

Перша серія проєкту «Воєнні злочини проти цивільних», для якої команда зібрала болючі історії залякування та знищення українців під час часткової окупації Київщини російськими військовими. 

Ми розказали про людей, яких катували росіяни та не давали можливості отримати медичну допомогу, про мирних жителів під загрозою розстрілу хоронили близьких біля свого будинку чи у братській могилі. Також ми пролили світло на простих людей, які чинили опір російській окупації, та завдяки яким вдалося зберегти чимало життів. Вчинки російської армії на території Київської області порушують міжнародне гуманітарне право та можуть вважатися воєнними злочинами, — пишуть у ГО «САМ». 

Наразі вже опубліковані 4 серії: Воєнні злочини проти цивільних, Воєнні злочини під час евакуації, Воєнні злочини: викрадення людей та Воєнні злочини: живий щит. Переглянути їх можна за посиланням. 

Читайте також: В мережі з’явився перший епізод документального серіалу про митців під час війни

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024