Головна
>
Новини
>

KYUB запрошує молодих артистів на освітню програму

KYUB запрошує молодих артистів на освітню програму

IKLECTIK (Великобританія) та Інститут Звуку (Україна) оголошують відкритий конкурс на участь у тримісячній музичній онлайн-резиденції KYUB — Innovative Sonic Culture.

Що таке KYUB ?

KYUB — це спільний проєкт британської лабораторії IKLECTIK та української ініціативи Інститут звуку. Проєкт спрямований на розробку інноваційних кураторських процедур для популяризації експериментальної та сучасної музики.

KYUB має на меті об’єднати музикантів, дослідників музики, композиторів, художників, початківців, молодих митців та широку спільноту з Великобританії та України через семінари, бесіди, панельні дискусії та зустрічі в прямих ефірах.

Основна мета — створення нових мережевих можливостей, розширення міжнародної взаємодії та популяризація культурного різноманіття, а також підвищення видимості України в музичній індустрії.

Хто може подати заявку?

Для участі у програмі організатори шукають початківців та молодих українських митців:

«Ми шукаємо музикантів, які можуть продемонструвати досвід прихильності до розвитку своєї практики протягом усієї програми резиденції. Ми хочемо надихнути більше людей відкривати, займатися та брати участь у мистецтві, і ми розуміємо, що різноманітність нашої мистецької програми, аудиторії та робочої сили є ключем до нашого успіху. Ми вітаємо заявки від митців, які наразі недостатньо представлені або не підтримуються в секторі мистецтва».

Дедлайн подачі заявок 6 березня, 12:00 за київським часом. Додаткова інформація про резиденцію та аплікаційна форма для участі за посиланням.

Програма

Програма навчання передбачає обговорення низки різних тем, зокрема:

• Штучний інтелект / Машинне навчання в музиці
• Втілена музична взаємодія
• Комп’ютерні системи, орієнтовані на тіло, у музиці
• Взаємодія людини та комп’ютера в музиці
• Музичний бізнес і його механізми: керування, промо, A&R, синхронізація та публікація
• Звукове мистецтво: звукова екологія та звукове забруднення, зміна екосистем
• Майбутнє музичних лейблів
• Доступність музичних технологій: інструменти з відкритим кодом і культури DIY
• Розвиток кар’єри

Крім цього, наприкінці програми в межах триденного онлайн-фестивалю учасники презентують власні роботи, створені впродовж навчання.

Ментори

Менторами програми стали п’ятеро представників звукового мистецтва з Великобританії.

Atau Tanaka — професор лондонського університету Goldsmiths, викладач курсу Media Computing. Його роботи отримали чимало нагород (від Ars Electronica, Інституту Фраунгофера та інших), а також були представлені на міжнародних фестивалях Sonar, Transmediale, SFMOMA, ICA, Eyebeam, NTT-ICC та ZKM.

Steven Farris — музичний консультант, керівник A&R відділів у музичних видавництвах. За роки кар’єри він працював в EMI, Sony, People Sound, A7 Music, On The Fiddle, Polar Patrol, Spirit/B-Unique.

Terry Tyldesly (aka Kat Five) — музикантка, продюсерка, музична та технічна консультантка. Засновниця сайту Kitmonsters, колишня голова кооперативу з питань етики потокової передачі музики Resonate. Вона також тьюторка в JUMP EU Music Market Accelerator, читає лекції в лондонській School of Music Business.

James Vella — працював у незалежній музичній індустрії понад 15 років. Зокрема, працював у віддділі A&R лейблу FatCat, а згодом заснував Phantom Limb. Діяльність підприємства включає роботу звукозаписуючого лейблу, букінг агенції, а також артист-менеджмент та видавництво музики.

Caro C — композиторка, продюсерка та електронна артистка. Вона створює музику та звуковий дизайн для кіно, театру, танців. Виступає наживо та працює у виробництві подкастів для журналу Sound On Sound. Крім цього, вона заснувала музичну благодійну організацію Delia Derbyshire Day.

Фото: KYUB — Innovative Sonic Culture/Facebook

Інститут Звуку — дослідницька та освітня ініціатива, що виникла на базі київському артпростору ЭFIR. Нині організація об’єднує два відділи — експериментальну культурно-освітню платформу для музиканток Women’s Sound та звукову лабораторію ECHO. Крім цього, вони працюють над налагодженням міжнародних зв’язків для входження української сцени у світовий процес виробництва музики.

IKLECTIK було засновано у 2014 році в Лондоні як майданчик для демонстрації найкращих проєктів в сучасному мистецтві та експериментальній музиці. Це лабораторія, де музиканти можуть експериментувати та розширювати межі звуку та музики.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024