Головна
>
Музика
>

У Києві відбудеться перший великий концерт іноземного гурту з 24 лютого 2022 — Laibach

У Києві відбудеться перший великий концерт іноземного гурту з 24 лютого 2022 — Laibach

Словенський гурт Laibach — перші іноземці, які приїдуть з великим концертом до Києва з концертом з початку повномасштабної війни. Концерт відбудеться 31 березня, а програма матиме назву «Євробачення». Адже саме в цей день пісенний конкурс мав би відбутися в Україні, «де зараз відбувається єдине справжнє та реальне бачення Європи». Таким чином гурт хоче підтримати українців у боротьбі з російською агресією.

Що відомо про гурт? 

Laibach — авангардний музичний гурт, створений 1980 року в Любляні. Гурт давно порівнює себе з військовими оркестрами, створеними для підтримки високого морального духу на полі бою. Тож гімни й марші є основою їх творів. А назва гурту походить від німецької назви столиці Словенії під нацистською окупацією.

Їх перший мультимедійний проєкт «Червоні райони» кинув виклик політичній структурі міста того часу. Тож його було заборонено ще до відкриття за «неадекватне використання символів», а гурт так і не зміг з’явитися на сцені. Свого часу вони виступали анонімно, а диски виходили безіменними з причини офіційної заборони на використання назви Laibach.

Свій перший офіційний концерт вони змогли дати лише у лютому 1987 року. З того часу гурт активно їздить світом з концертами. За понад 40 років свого існування Laibach випустили чимало альбомів і мали великий вплив на розвиток так званої індустріальної музики. Зокрема стали джерелом натхнення для Nine Inch Nails, Rammstein та інших.

А у 2015 році вони навіть виступили в Північній Кореї — це вперше у своїй історії Корейська Народно-Демократична Республіка запросила західний рок-гурт виступити себе. Вони виступали у межах святкування 70-ї річниці звільнення Кореї від японського колоніального панування перед 1500 авдиторією. Кінорежисер Мортен Траавік зняв про цю подію документальну стрічку Liberation Day.

Концерт в Україні

Виступ відбудеться 31 березня у київському Bel Etage Music Hall. Початок о 18:00.

Квитки за посиланням. Усі кошти, зібрані від цього концерту, будуть передані благодійній організації, що працює в Україні.


Нагадаємо, що до України приїжджали й інші іноземні гурти. Так, у лютому 2023 у Львові та Києві виступав люксембурзький дарк-фольк-гурт Rome, а розігріві у них були данці Die Weisse Rose та німці Moineau.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024