Головна
>
Новини
>

Що вже відомо про Leopolis Jazz Fest

Що вже відомо про Leopolis Jazz Fest

З 27 червня по 1 липня у Львові пройде перший фестиваль Leopolis Jazz Fest. Прихильники джазу чули про цей фестиваль і до цього — впродовж шести років він проходив під назвою Alfa Jazz Fest. Арт-директором події традиційно стане Олексій Коган.

Під час п’яти фестивальних днів традиційно працюватиме головна сцена Едді Рознера, чотири дні також діятимуть сцена Ринок, сцена Потоцьких. Організатори вже оголосили про початок реєстрації музикантів на вуличну сцену. Найцікавіше в ній те, що усі слухачі матимуть можливість проголосувати за найкращий колектив, який отримає від фестивалю сертифікат на купівлю музичного обладнання на суму 25 000 грн.

Наразі вже відомо імена трьох хедлайнерів Leopolis Jazz Fest — Ларс Даніельссон, Маркус Міллер та Джеймі Каллум.

Ларс Даніельссон (Lars Danielsson) — шведський контрабасист, бас-гітарист, віолончеліст та композитор. У його дискографії понад двадцять альбомів, записаних сольно та у складі різних колективів. За свою кар’єру він встиг попрацювати з такими музикантами, як Тигран Амасян, Ренді та Майкл Брекери, Джон Скофілд, Джек Діджонетт, Майкл Стерн, Біллі Харт, Чарльз Ллойд тощо. До речі, у квітні в Києві виступить Тигран Амасян, дізнатись про це більше можна тут.

На самому фествиалі Ларс презентує нову музичну програму, розроблену спільно з Академічним симфонічним оркестром INSO-Львів. Вона буде присвячена 60-річному ювілею композитора та 20-річчю існування самого оркестру.

Це буде не перший виступ Ларса Даніельссона на львівському фестивалі. У 2016 році він спільно зі своїм квартетом представив програму Liberetto II. Цікаво, що згодом була представлена композиція Lviv, що увійшла до альбому Liberetto III.

Маркус Міллер (Marcus Miller) — американський джазовий мультиінструменталіст, лауреат премії Греммі. Брав участь у записі понад 70 альбомів, а також працював з такими музикантами як Гровер Вашингтон-молодший, Майлс Девіс, Девід Санбон та інші. Міллер є автором саундреків до понад двадцяти фільмів, серед яких комедії з Крісом Роком та біографічна драма про першого темношкірого, який став членом Верховного суду США, Тургуда Маршала.

Джеймі Каллум (Jamie Cullum) — британський джаз-поп піаніст та співак. Наразі у нього вийшло сім сольних альбомів, останні два з яких Momentum (2013) та Interlude (2014) були випущені на Island Records.

Відомий також як автор та ведучий програми про джаз BBC Radio 2, яка виходить вже вісім років.

Наразі також відкритий набір волонтерів на фестиваль для роботи з артистами, пресою, VIP-гостями та безпосередньою організацією події. Заявки будуть прийматись до 15 квітня.

Квитки на фестиваль з’являться в продажу в квітні 2018 року.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024