Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп Кривавого Забазарєва на пісню «Let’s go home»

Відео дня: дивимося кліп Кривавого Забазарєва на пісню «Let’s go home»

18 серпня харківський гурт Криваве Забазарєво випустив кліп на пісню Let’s go home…Це ностальгічна пісня з критикою на адресу суспільства за коротку пам’ять.

Кліп вийшов на наступний день, після дня народження Кузьми Скрябіна і дня смерті Богдана Уцехи, про яких в цій пісні йдеться. Для фронтмена гурту Олександра Сердюка це символічно. А ще ця пісня присвячується батькові Олександра Сердюка — Сергію, другу Едгару Сварічу, актору театру «Горобчик» Дяді Жені та про всіх, про кого йдеться в тексті пісні. Головні персонажі кліпу — Сергій Кузьмінський, Василь Стус, Володимир Івасюк, Місько Барбара.

«Let’s go home — це музична композиція, що наповнена світлом, ностальгією і згадкою про легендарних митців, яких вже немає…

Трохи згадаю, як народилася пісня. Їхав на ровері з Масельского додому, жив тоді біля Зеленого Гаю. Називав ту місцину “Ворота в ХТЗ”. Тієї миті народився приспів пісні. Рік він залишався файлом на диктофоні. Якось ми вирішили з Євгеном Турчиновим поїхати до Мирослава Кувалдіна в Кваси. Там, до речі, Євген мене заразив ковідом…

Лежав хворий в Квасах — і як попер текст першого куплета та брідж. Спомини про легендарних українських митців, яких забувають. Другий куплет дописав вже у Харкові, поки мешкав у нашого драмера Андрія. Демку з моєї голови дістав клавішник Кирило. Згодом попросив Турчика зробити з того щось на зразок R.E.M. Так воно і вийшло», — розповідає Сердюк.

Ця пісня увійшла до альбому Підорасіщєво. У своїй рецензії головний редактор Лірум Олексій Бондаренко розповідав, чому, попри всю неоднозначність платівки такої музики має ставати більше. Зокрема, він сказав, що попри «усе це хуліганське агресивне матюкливе місиво розбавляють два по-справжньому серйозних і глибоких треки Let’s Go Home та Антиемігрант».

«Загалом Підорасіщєво — це рок-шансон для дорослих людей. Як не дивно, у такій гіперболізованій формі дуже добре розкривається сама особистість Колмена — його музичні вподобання, політичні погляди, що йому болить і що його бісить. Якщо почитати інтерв’ю — все це він проговорює і у звичайному житті…

…Найголовніше, що це музика для простих людей зі зрозумілими меседжами й чіткою патріотичною (а не ура-патріотичною, що важливо) політичною позицією та соціальним меседжем (окрім толерантності, про що вище). А це дуже добре для заповнення ніші, яка понад 30 років була заповнена виключно російськими приблатньонними мужиками (наприклад, Лепсом), які зараз радісно підтримують війну».


Читайте також: Саша Кольцова випустить першу дитячу книжку «Зубна поліція»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024