Головна
>
Кіно
>

Документальний фільм «Життя на межі» виходить у прокат

Документальний фільм «Життя на межі» виходить у прокат

16 березня в український прокат виходить документальний фільм «Життя на межі». Стрічка охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогодні й заснована на спогадах та власному відеоархіві ветеранів Павла Пелешка і Юрка Іванишина, які є авторами фільму.

Світова прем’єра «Життя на межі» відбулась наприкінці минулого року в Берліні, а в грудні 2022 року фільм показали в Києві. З 16 березня стрічку можна буде побачити на великих екранах. Перелік міст та кінотеатрів обіцяються оголосити незабаром.

«Життя на межі» — фільм про становлення й розвиток українського спротиву від подій Революції Гідності до повномасштабної війни Росії проти України. 

Для створення фільму автори опрацювали 640 годин архівних матеріалів. З уламків спогадів та власного архіву Павло та Юрко зібрали мозаїку причин та наслідків, з яких складається сьогоднішня російсько-українська війна — від кінця 2013 року до сьогодні. Режисери показують чому російсько-українська війна стала можливою у 21 столітті.

За словами авторів, їм вдалося знайти «зрозумілу форму для світового глядача, аби пояснити йому, що наш світ вже давно розділився на до і після»:

«І сталося це не 24 лютого. Світ має перестати формулювати примарну надію у запитанні “Що робити, якщо Росія нападе?”. Наш фільм чудово ілюструє правильне формулювання цього питання і робить принципову корекцію на “не ЯКЩО нападе, а КОЛИ нападе”. І він є чудовим інструментом, щоб наочно пояснити, чим російсько-Українська війна відрізняється від тих, про які у світі чули раніше», — каже режисер Павло Пелешок.

Головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко описував свої враження від фільму так: 

«“Життя на межі” дуже майстерно зроблено. Він динамічний і часто виглядає, наче голівудський блокбастер, а не документальна стрічка. Тут чітко продумані сюжетні арки. Навіть там, де не вистачає власного досвіду чи кадрів, продюсери вдало використовують напрацювання інших…В жодному з моментів фільм не давить на сльозу, не намагається вичавити із глядача жалість чи тугу. Реальність зробить це сама, без зайвої допомоги художніх засобів».

Повну рецензію читайте за посиланням.


Нагадаємо, що Павло Пелешок та Юрко Іванишин — українські ветерани, які були на війні з 2014 року.  У 2016 році вони стали продюсерами стрічки «Зима у вогні», яку було номіновано на «Оскар» як «Найкращий документальний повнометражний фільм». Права на фільм також придбав Netflix.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024