Головна
>
Новини
>

LiRoom стає Лірум. Ми змінили назву, лого і брендування

LiRoom стає Лірум. Ми змінили назву, лого і брендування

Усім привіт, це Олексій Бондаренко, головний редактор LiRoom. Так я підписувався протягом 11 років. Але прийшов час змін. Тепер це виглядатиме так.

Усім привіт, це Олексій Бондаренко, головний редактор медіа про нову українську культуру Лірум.

Ще навесні 2022 року ми розширили теми: окрім музики почали писати про українські кіно й літературу. Перезапуск себе виправдав. Фідбек був позитивний, нам вдалося знайти хороших партнерів і розширити команду.

Ми змогли перезапуститися контентно, але не встигли змінити форму. Тепер процес перезапуску завершено повністю. Тож що змінилося.

Назва

LiRoom — скорочення від Little Room. У 2012 році, коли ми придумували блог про українську музику разом із Пашею Красномовцем, ми фанатіли від The White Stripes. У них є весела й коротка пісня Little Room. Тож ми подумали, чого б не створити «маленьку кімнатку» для поціновувачів. Так народилася назва LiRoom.

Увесь цей час ми писали про українську культуру. Тож на фоні глобальної українізації ми подумали – а чи є логіка в тому, що видання українською про українське мистецтво називається латинкою? І вирішили, що ні, логіки в цьому немає. Тим паче по-хорошому, LiRoom має читатися «Лайрум»..

Ми українізуємося. Тепер ми офіційно й усюди «Лірум». Так, це слово нічого не значить, тож наша справа – наповнити його сенсами і зробити брендом. Тим паче більшість наших читачів і так нас весь час називали «Лірум».

Лого

Лого LiRoom було нашим другим лого. І воно нам дуже подобалося. Але разом зі зміною назви логічно й змінити лого.

Нове лого «Лірум» буде використовуватися в трьох наших фірмових кольорах – помаранчевому, білому й чорному. Ми залишили помаранчеву крапку як присвяту нашому основному кольору. А також відсилку до нашого найпершого лого – платівки з помаранчевою серцевиною. Яку ми продовжуємо мати як талісман та favicon.

Сайт

Перша версія сайту збиралася на безкоштовному шаблоні. Друга – на шаблоні зі стокового сайту, придбаного за 50 доларів.

Це наш перший сайт, розроблений нашими чудовими партнерами Wanted Agency та за допомоги наших друзів із Lviv Media Forum. Оцінювати його вам, але нашій команді подобається.

Контент

Тут структура не змінилася. У нас досі є три основних розділи: музика, кіно й література. А також ще три додаткових: новини, інтерв’ю і статті для тих, хто шукає саме такі матеріали.

Брендування

Ми чудово усвідомлюємо, що більшість активностей зараз відбувається не на традиційних сайтах, а у соцмережах. Тож ми приділили їм особливу увагу в процесі перезапуску. Підписуйтеся на наші Instagram, Telegram, Facebook, YouTube та TikTok.

Команда Лірум

Тепер із усім новим сподіваємося, що будемо радувати вас контентом ще більше. А якщо ви хочете нас підтримати, будемо дуже вдячні! Як це можна зробити різними способами, ми розповіли тут.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024