Головна
>
Новини
>

LiRoom стане партнером та куратором музичного напрямку Projector Humanitarium

LiRoom стане партнером та куратором музичного напрямку Projector Humanitarium

Наша команда медіа про нову українську музику LiRoom читатиме лекції та куруватиме музичний напрямок в новому проєкті Projector.Humanitarium

Humanitarium — це курси і лекції з історії, культурології, філософії, соціології, мистецтвознавства, музики тощо. Мета проєкту — дати системні соціогуманітарні знання та допомогти розвинути критичне мислення. Проєкт заснували керівник і співзасновник Projector Олександр Трегуб та продюсерка освітніх програм Humanitarium Аліса Бучнєва. 

LiRoom відповідатиме за музичний напрямок курсу “Історія сучасної культури”. Наш головний редактор Олексій Бондаренко прочитає блок про музику в контексті сучасної культури. 

Зв’язок між музикою, кіно, соціальними мережами, маркетингом, літературою та іншими видами мистецтва постійно поглиблюється. У ході курсу ми намагатимемося прослідкувати розвиток сучасної культури через призму одразу кількох галузей, щоб створити комплексну картинку. Моя задача — розповісти про сучасну музику. Ми вирішили відштовхнутися від слогану найпопулярнішої радіостанції України “Від 90-х до сьогодні”. Це і буде основним мотто курсу про сучасну музику, — розповідає Олексій.

Також учасниці нашої команди Катерина Ятель та Вікторія Мишкоріз прочитають серію лекцій про музичні субкультури.

«Наразі ми готуємо цикл лекцій, присвячений різноманітним субкультурам та їхньому взаємозв’язку з музикою. Попри глобалізований світ, що розмиває межі між жанрами та ідентифікаціями, субкультурні рухи лишаються стовпами, довкола яких формується ціла культура, подібна до національної. Нам було б цікаво разом зі слухачами Humanitarium зрозуміти коріння цього феномену, його міжкультурні зв’язки та впливи на сучасність. Подробиць поки не розкриваємо, але можемо гарантувати, що буде цікаво», — розповіла Катерина Ятель.

А ще Олексій Бондаренко прочитає лекцію про український музичний ринок.

LiRoom існує вже вісім років. Я займаюся музикою 10 років. За цей час вдалося напрацювати певний досвід та побачити українську музичну індустрію зсередині. Через карантин ми знаходимося в її переломному моменті. Тому зараз цікаво зупинитися та зафіксувати цей момент — куди українська музика прийшла за 29 років незалежності, — розказав Бондаренко.

Окрім команди LiRoom кураторами напрямків курсу про сучасне мистецтво будуть Юрій Поворозник та Олександра Поворозник з Vertigo, літературна критикиня Богдана Неборак та культурна критикиня Маріам Найєм.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024