Головна
>
Література
>

Лірум і Squat17b запрошують писати Радіодиктант національної єдності офлайн разом

Лірум і Squat17b запрошують писати Радіодиктант національної єдності офлайн разом

Уже цієї пʼятниці, 27 жовтня, у День української писемності та мови відбудеться Радіодиктант національної єдності-2023. Редакція Ліруму дуже любить цю подію і цього року запрошує вас зібратися разом у Squat17b. Тож беріть друзів, ручки, листки й приходьте писати диктант разом.

Цьогоріч авторкою тексту стала письменниця Катерина Калитко, а текст читатиме актор Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша в історичному екшені «Довбуш».

Коли: 27 жовтня, 10:30
Де: Squat 17b, вул. Терещенківська, 17б
Вхід: вільний

У попередні роки диктант традиційно відбувався 9 листопада. Втім, цьогоріч указом президента День української писемності та мови вперше відбудеться 27 жовтня. 

Слухати диктант можна в етерах Українського Радіо та Радіо Культура. Також він наживо транслюватиметься в етері телеканалу Суспільне Культура та на YouTube-каналі Українського Радіо. Приєднатися до флешмобу можна й на Facebook-сторінках Суспільного.

Нагадаємо, що у 2022 році авторкою тексту стала письменниця та режисерка Ірина Цілик, а читала його народна артистка Ада Роговцева. Текст диктанту можна прочитати за посиланням.


Радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році командою Українського радіо. Це один із найбільших флешмобів, у якому беруть участь українця та мовознавці з різних коаїн світу. Зміст цього диктанту полягає не у перевірці писемності, а в об‘єднанні довкола української мови.


Читайте також: Хмельницький, нетворкінг, вечірка та документалістика: чому варто відвідати літературно-перекладацький фестиваль Translatorium?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024