Головна
>
Література
>

Літературний конкурс для військових та ветеранів «4.5.0.». Як подати заявку?

Літературний конкурс для військових та ветеранів «4.5.0.». Як подати заявку?

Міжнародний фонд «Відродження» у співпраці з «Видавництвом Старого Лева» приймає заявки на конкурс поезії та прози «4.5.0.». Подати заявку можуть військовослужбовці й ветерани російсько-української війни. За результатами конкурсу найкращі роботи увійдуть до антології, що вийде друком у «Видавництві Старого Лева» у 2025 році. Переможці у своїх категоріях додатково отримають грошові призи у розмірі 45 тис. грн.

Джерело: міжнародний фонд «Відродження»

Організатори кажуть, що дії Росії зруйнували життя мільйонів українців та зробили тему війни центральною для осмислення та рефлексії.

«Втім, війна породила також історії мужності, жертовності та людяності, що потребують висловлення і поширення. Ми хочемо почути та посилити унікальні історії та переживання захисників України, посилити їх голоси та забезпечити підтримку і визнання», — кажуть у фонді.

У яких категоріях можна подати роботи?

Оповідання — короткі літературні твори, що розповідають завершену історію. Обмеження за обсягом — до 20 000 знаків.

Есе — авторські роздуми на задану тему, що відображають особисту точку зору та аналітичне мислення. Есе можуть включати аналіз подій, персональний досвід, рефлексії на актуальні питання. Обмеження за обсягом — до 10 000 знаків.

Нотатки або щоденникові записи — персональні записи, що відображають щоденний досвід, думки, враження та емоції учасника. Цей жанр надає можливість зафіксувати автентичний досвід, спостереження та реакції на події в реальному часі. Обмеження за обсягом — до 15 000 знаків.

Вірші — ліричні твори, що відображають емоції, думки та рефлексії автора. Обмеження за обсягом — до 40 рядків.

Членами журі конкурсу стали письменники й військовослужбовці Ярина Чорногуз, Павло Белянський, Євген Лір, Олена Лотоцька, письменниця і парамедикиня Олена Герасим’юк, письменник і волонтер Володимир Єрмоленко, літературознавець і письменник Ростислав Семків

Приймають твори, написані українською мовою, які не публікувалися раніше у друкованих книгах або альманахах. Твори, що публікувалися онлайн, у соцмережах, блогах або спеціалізованих сайтах, можуть брати участь у конкурсі. Кожен учасник може подати не більше одного прозового твору в межах однієї категорії (не більше двох прозових творів загалом) та не більше 3 поетичних творів в межах категорії «поезія». 

Для участі в конкурсі необхідно заповнити реєстраційну форму до 20 липня 2024 року, а більше деталей доступні на сайті організатора.

У разі додаткових питань можна писати на пошту організаторів pr@irf.ua


Читайте також: Як культурні інституції з прифронтових регіонів можуть отримати підтримку для проведення виставок?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024