Головна
>
Література
>

Любов Якимчук потрапила у шортлист премії Emerging Europe Awards 2023

Любов Якимчук потрапила у шортлист премії Emerging Europe Awards 2023

Поетка та сценаристка Любов Якимчук стала номінанткою короткого списку премії Emerging Europe Awards 2023. Вона потрапила в категорію People. Artistic Achievement за збірку «Абрикоси Донбасу», розповіла письменниця на своїй сторінці у Facebook. 

«Абрикоси Донбасу» — це збірка про пережитий досвід війни та погляд на Донбас через світобачення письменниці. Збірка увійшла до рейтингу «10 найкращих українських книг про АТО» за версією українського Forbes, а вірші з книжки переклали десятьма мовами. Окрім того, минулоріч Любов Якимчук виступила на 64-й церемонії вручення премії Греммі з віршем «Молитва».

Любов Якимчук — українська поетеса родом із Луганщини. Її родина змушена була виїхати з рідного Первомайська у 2015 році через російську агресію. Того ж року вона випустила свою другу збірку «Абрикоси Донбасу».

Книжку переклали Оксана Максимчук, Макс Росочинський та Світлана Лавочкіна, а за кордоном її опублікувало американське видавництво Lost Horse Press.

Крім того, на Emerging Europe Awards 2023 в номінацію «Ініціатива року щодо свободи ЗМІ та відповідального звітування» потрапило видання The Kyiv Independent. Зокрема, його відзначили «за рішучість відстоювати редакційну незалежність».

Проголосувати за номінантів можна до 7 травня 2023 року за посиланням.

Emerging Europe Awards — це частина програми «Emerging Europe», що має на меті показати та відзначити видатні ініціативи розвитку в Європі, а також роботу організацій і окремих осіб, зокрема світових лідерів, які зробили внесок в успіх свого регіону.


Читайте також: Попри війну: 6 історій українських авторок, які видали свої книжки після повномасштабного вторгнення

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024