Головна
>
Література
>

20 тисяч відвідувачів офлайн і 62 тисячі онлайн: Lviv BookForum поділився результатами фестивалю

20 тисяч відвідувачів офлайн і 62 тисячі онлайн: Lviv BookForum поділився результатами фестивалю

8 жовтня у Львові завершився літературний фестиваль і книжковий ярмарок Lviv BookForum. Цьогоріч Форум відвідали наживо 20 тисяч гостей, а 62 348 глядачів приєдналися онлайн. А на книжковому ярмарку були представлені 47 видавництв. Організатори фестивалю розповіли про головні результати події.

Фото: Lviv BookForum

Цього року BookForum вперше відбувався у Пороховій вежі, а книжковий ярмарок розгорнувся навколо у громадському просторі. Події фестивалю також проходили в Артцентрі «Дзиґа», у Музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознаства НАН України, в American House та інших закладах.

Запрошеними гостями були письменники, видавці та культурні діячі, а основна програма налічувала більше 30 подій: зокрема, дискусійні панелі, дитяча програма, традиційна Ніч поезії і музики, програма видавців та розмови, присвячені вшануванню пам’яті і творчості загиблих від війни українських письменників Вікторії Амеліної та Володимира Вакуленка.

«Щодня учасники BookForum мали до вибору десятки цікавих подій: панельні дискусії, зустрічі з письменниками, презентації, майстер-класи, автограф-сесії, насичену дитячу програму. Усі заходи так чи інакше відбувались у контексті фокусної теми 30-го Lviv BookForum — «Перепис майбутнього». Багато говорили про життя після війни, відбудову, майбутнє медіа, свободу думки, екзистенціальну стійкість, російську пропаганду», — діляться організатори події.

Загалом же на фестивалі провели 25 панельних дискусій та 150 подій від видавців. На форум прийшло 308 запрошених українських гостей та 25 іноземних гостей.

Найбільше відвідувачів зібрала зустріч зі Славенкою Дракуліч, Вахтанґом Кебуладзе, Енн Епплбом, Тетяною Огарковою та Максимом Яковлєвим. Тема зустрічі/ «Війна як крах цивілізації: чи буде щастя після війни?». У топі з відвідувань також була панельна дискусія за участі Оксани Забужко, Еви Томпсон та Шарлотти Гіґґінс на тему «Колоніальний дискурс у російській літературі: як ми (не)розуміємо “російську душу”».

Фото: Lviv BookForum

А ще гості вподобали ексклюзивну панель про поєднання гумору і травматичного досвіду, у якій взяли участь українська комікеса Настя Зухвала, блогерка Саша Гонтар, британський комік Девід Шнайдер і шотландський сатирик Армандо Януччі. Також багато відвідувачів зібрала розмова «Сучасні міфології: чи потрібні ще герої у 21 столітті?» за участі Емми Антонюк, Пітера Померанцева, Вахтанґа Кебуладзе та Олени Гусейнової.

Ті, хто не змогли відвідати фестиваль, можеть переглянути всі записи на YouTube каналі Lviv BookForum.

Нагадаємо, що минулоріч Lviv BookForum проходив в онлайн-форматі. Серед учасників були Філіп Сендс, Генрі Марш, Ювал Ной Харарі, Джонатан Літтель, Ніл Гейман, Майкл Катакіс, Олександр Михед, Севгіль Мусаєва, Олена Стяжкіна, Вадим Карп’як та багато інших.


Lviv BookForum — це книжковий ярмарок і Львівський міжнародний літературний фестиваль. З 1994 року щовересня відбувається у Львові.


Читайте також: «Войси з Бахмута», «Чорнобиль 22», «Це побачення» та інші: розповідаємо про українські фільми на фестивалі «Молодість»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024