Головна
>
Література
>

У жовтні відбудеться фестиваль Lviv BookForum. Серед учасників — Цілик, Калитко, Курков та інші

У жовтні відбудеться фестиваль Lviv BookForum. Серед учасників — Цілик, Калитко, Курков та інші

4-8 жовтня у Львові відбудеться 30-й літературний фестиваль і книжковий ярмарок Lviv BookForum. Цього разу усі події, зокрема й книжковий ярмарок пройдуть не у Львівському палаці мистецтв, а на новій локації — поруч із Центром архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа». Заходи відбуватимуться в комбінованому форматі: онлайн та наживо.

Фокус-тема цьогорічного Форуму — «Перепис майбутнього». Запрошені гості — письменники, видавці та культурні діячі говоритимуть про бачення майбутнього, в якому Україна стане сильним елементом глобального політичного життя.

«До всіх воєн ми готуємося, базуючись на досвіді минулих воєн. Історія також показує, що післявоєнні періоди не обов’язково означають настання справедливості. На BookForum’і ми говоритимемо про досвіди балканських воєн, порівнюватимемо постколоніальні та антиколоніальні процеси в різних країнах, спробуємо змоделювати, як на світову економіку впливатиме відбудова України. Однак найголовніше – вчитимемося зберігати людське в собі», — ділиться програмна директорка Lviv Bookforum Софія Челяк.

Серед запрошених закордонних діячів — американська історикиня, письменниця, лавреатка Пулітцерівської премії Енн Еплбом, нігерійський поет і письменник Бен Окрі, хорватська письменниця і журналістка Славенка Дракуліч, колумбійська журналістка Каталіна Ґомес, американський письменник-публіцист і політичний аналітик Девід Ріфф та інші.

Серед українських культурних діячів і письменників на Форумі будуть Андрій Курков, Катерина Калитко, Віталій Портников, Олександра Матвійчук, Олександр Михед, Павло Вишебаба, Андрій Любка, Ярина Чорногуз, Ірина Цілик, Вахтанг Кебуладзе та інші.

В основній програмі форуму — більше 30 подій. Це, зокрема, дискусійні панелі, дитяча програма, традиційна Ніч поезії і музики, програма видавців, розмови, присвячені вшануванню пам’яті і творчості загиблих від війни українських письменників Вікторії Амеліної та Володимира Вакуленка.

Усі заходи транслюватимуться онлайн — їх можна буде переглянути на сайті bookforum.ua. Англійською та іспанською мовами — на сайті Hay Festival, одного з найбільших літературних фестивалів Європи, який вдруге є діджитал-партнером Lviv BookForum.

Повну програму організатори оголосять згодом. Стежити за новинами можна за посиланням.

Нагадаємо, що минулоріч Lviv BookForum проходив в онлайн-форматі. Серед учасників були Філіп Сендс, Генрі Марш, Ювал Ной Харарі, Джонатан Літтель, Ніл Гейман, Майкл Катакіс, Олександр Михед, Севгіль Мусаєва, Олена Стяжкіна, Вадим Карп’як та багато інших.


Lviv BookForum — це книжковий ярмарок і Львівський міжнародний літературний фестиваль. З 1994 року щовересня відбувається у Львові. 


Читайте також: Skofka, Віталій Гордієнко, Антон Тимошенко та інші: хто потрапив у список Forbes «30 до 30»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024