Головна
>
Новини
>

«Мова для порозуміння»: Львівський медіафорум-2024 оголосив фокус-тему конференції

«Мова для порозуміння»: Львівський медіафорум-2024 оголосив фокус-тему конференції

26 лютого організатори Львівського медіафоруму (LMF) оголосили, що фокусною темою ювілейної, 10-ї конференції, стане «Мова для порозуміння: шукати сенси в поляризованому світі». Форум відбудеться 16-18 травня 2024 року у Львові.

Фото: Lviv Media Forum/Facebook

«Час, коли гострота новин про російську агресію забезпечувала солідарність світу з Україною, минув. Тепер, аби бути почутими й отримувати підтримку, ми повинні на рівних вливатись у світову спільноту, пояснювати себе й розуміти інших», — говорить керівниця Львівського медіафоруму Ольга Мирович

LMF — друга за масштабом медійна конференція в Європі, що об’єднує медіафахівців з усього світу. Подію у 2013 році у Львові заснувала команда громадської організації «Львівський медіафорум». У 2022 році, через повномасштабне вторгнення, LMF змінив формат і зосередився на проблемах, розв’язання яких критично важливе для міжнародної підтримки України.

Цього року на формі учасники шукатимуть спільну мову й визначатимуть роль, яку в цих пошуках відіграють медіа, громадянське суспільство, міжнародні організації, національні органи влади, дипломати та інші учасники процесу.

Вибір теми для цьогорічного форуму організатори пояснюють тим, що баланс повоєнного світового порядку порушений: у регіонах, де держави не воювали між собою пів століття, знов виникають прецеденти і загрози загарбницької війни. У 2024 році в понад 80 країнах відбудуться вибори, що неминуче призведе до зростання конфліктності й розділення в суспільстві. 

«Ми віримо, що порозуміння можливе, бо ми говоримо про одне, просто різними словами», — йдеться в повідомленні на сайті форуму.  

Докладніша інформація про формат, старт реєстрації, локацію і спікерів LMF 2024 буде повідомлена пізніше на сайті й соцмережах Львівського медіафоруму.


Читайте також: Навіщо документувати війну? Розмова про проєкти «Архів війни» та Svidok.org

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024