Головна
>
Література
>

У Малому театрі відбудеться вистава-концерт за книжкою Муракамі та музична лекція від Олексія Бондаренка

У Малому театрі відбудеться вистава-концерт за книжкою Муракамі та музична лекція від Олексія Бондаренка

1 жовтня, в Міжнародний день музики, у Малому драматичному театрі у Києві відбудеться вистава-концерт «120 ударів на хвилину». На створення цієї вистави творці надихнулися мемуарами японського письменника Харукі Муракамі. Перед початком вистави в межах програми «Театр у Контексті» головний редактор Ліруму Олексій Бондаренко проведе лекцію про музичний контекст театральної постановки.

Фото з вистави «120 ударів за хвилину»

«120 ударів за хвилину» — це вистава за мотивами книжки Харукі Муракамі «Про що я говорю, коли говорю про біг». Автором постановки став режисер Станіслав Весельський, а ролі у виставі зіграли Христина Дейлик, Марія Чуприненко, Марія Моторна, Станіслав Весельський, Тимур Бурлака та Сергій Дударєв.

«Біг. Театр. Рок-н-рол. Жива музика і найвідоміші у світі роздуми про біг найвідомішого у світі японського літератора. Іронічна, зворушлива і мотивуюча вистава Малого театру, якій передуватиме коротка лекція про музику», — кажуть організатори події.

Перед виставою Олексій Бондаренко розкаже про музику, яка гратиме у виставі, про значення рок-н-ролу періоду The Beatles та The Rolling Stones в сучасному контексті, а також про те, під яку музику бігав Муракамі:

«Я розкажу вам кілька фактів про те, як ця музика вплинула загалом на все, передусім на українську музику. А також розкажу про те, як це все використовує Муракамі, який до музики дуже близький і дуже часто їх згадує як у своїх книжках, так і у своєму житті», — ділиться Олексій.

Квитки на подію з’являться згодом. Стежити за новинами Малого театру можна за посиланням.


«Театр у контексті» — це просвітницький проєкт Малого театру, створений, аби зацікавити глядача системно пізнавати театральне мистецтво, поєднуючи раціональне сприйняття з емоційним досвідом. Це щомісячна розмова-лекція перед виставою Малого театру, яка створюватиме літературний, мистецтвознавчий, історичний чи соціальний контекст для театральної постановки. Театр залучає експертів з різних напрямів мистецької сфери, створюючи спільноту активних глядачів. 


Читайте також: «Хто я?»: плейлист, який (не) допоможе вам розібратися в собі й оточенні

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024