Головна
>
Музика
>

Щоденники й Біблія: слухаємо і дивимося музичний перфоменс «Людина?» від mariia&magdalina

Щоденники й Біблія: слухаємо і дивимося музичний перфоменс «Людина?» від mariia&magdalina

У березні гурт mariia&magdalina презентував театрально-музичну літургію Людина?. Водночас цей перфоменс є музичним альбомом, до я кого увійшло 9 пісень. Людина? — творча рефлексія, що поєднує в собі щоденники, написані музикантками під час війни та тексти з Біблії. 

Що відомо про дует?

mariia&magdalina — це музично-перформансний дует Марусі та Надії. Вони познайомилися на першому курсі університету й співпрацюють вже 9 років, пізнають світ через мистецтво. Маруся та Надія були учасницями соціального рейв-бенду ЦеШо, актрисами театру «Дах» і заснували акторсько-музичну студію «Дах-Школа». У 2020 запустили спільний проєкт театральних мес. Цей проєкт про поєднання біблійних текстів та власного прожиття теми перфомансу, емпатійних роздумів та сучасного звучання.

Після повномасштабного вторгнення музикантки поїхали у Луцьк і створили резиденцію, де «осмислювали стан, коли старий світ впав, а нового немає». Там вони вперше й представили лайв-месу й водночас альбом Людина?.

Людина? — це музична подорож, що поєднує в собі щоденники, написані під час війни та тексти з Біблії. Дует досліджує хто така людина та як вона почувається у війні. Це також творча рефлексія на те, з чим музикантки стикнулись 24 лютого. В альбомі поєднано класичні музичні інструменти з електронним супроводом та спів, речитатив з начитуванням текстів. 

Музику до вистави створила контрабасистка та електронна музикантка Христина Кірік, яка транслювала свої відчуття.

«В нашому випадку зоною дослідження були щоденники, які ми з Марусею писали, починаючи із сьомого дня війни. Коли сильний стрес відпустив і ми почали шукати, що може дати нам основу, на що можна спертися.Тож звернулись до себе, до своїх відчуттів та переживань. Ми використовували метод потокового, або екстреного письма. Біблійні тексти це основа. Для мене це книга, в яку вписані базові ідеї та конструкти людської поведінки, системи сприйняття.Тому дуже цікаво працювати із такими глибокими багатошаровими текстами. Їх, як би, треба розшифрувати, іноді читаючи один текст сотню разів; на 101 дійсно відчуваєш суть, доходиш до неї.  Це теж дає силу», каже Надія.


Читайте також: vioria про новий альбом «6 причин закохатися»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024