Головна
>
Музика
>

Переможницею «Голосу країни-12» стала Марія Квітка. Що про неї відомо?

Переможницею «Голосу країни-12» стала Марія Квітка. Що про неї відомо?

20 листопада відбувся фінал пісенного шоу «Голос країни-12». Переможницею сезону стала Марія Квітка з команди «Другого шансу». Розповідаємо, що про неї відомо.

Фото: пресслужба каналу 1+1

На етапі прослуховувань Марія Квітка потрапила в команду Олі Полякової. Втім, на нокаутах програла свому супернику й була врятована командою «Другого шансу».

У суперфіналі виконавиця запівала пісню Птах гурту ДахаБраха і Сергія Жадана, а також пісню на вірш Тараса Шевченка Реве та стогне. І зрештою здобула перемогу.

Разом і з нею за перемогу боролися Сергій Соловйов з команди Олі Полякової, Василь Палюх з команди Потапа та підопічний Наді Дорофєєвої Давид Маскіса.

Що відомо про Марію Квітку?

Марія Квітка з міста Корсунь-Шевченківський, що на Черкащині. Вона збирачка фольклору, художниця по костюмах, авторка сторінки Ukrainian garment. Створює проєкти присвячені українському традиційному одягу та досліджує історію народного костюма

Працювала у музеї Івана Гончара, Національному музеї історії України, їздила селами в експедиції й записала понад 2000 народних пісень.

Марія Квітка — співзасновниця та директорка Українського інституту історії моди. Вона брала участь у створенні проєкту «Спадок». Також працювала над створенням проєктів «100 років моди: 7 образів України», «Справжній український побут» та інших.

Працювала стилісткою й одягала зірок українських шоу, зараз працює у сфері кіно. Зокрема, саме вона відповідала за костюми акторів стрічок «Чорний ворон» та «Памфір».

З фільму «Памфір». Фото: Марія Квітка/Facebook

Нагадаємо, що показ шоу певний час був перерваний через повномасштабне вторгнення Росії. У жовтні ефіри «Голосу країни» відновилися, але на телеканалі ТЕТ, адже 1+1 транслює Національний марафон «Єдині новини».

Були й інші зміни — шоу покинув тренер Святослав Вакарчук. Він пояснив своє рішення тим, що нині займається волонтерською діяльністю. Вакарчук з’являвся лише в тих епізодах, що були відзняті до повномасштабного вторгнення. Учасників його команди розподілили між іншими зірковими тренерами. У суддівське крісло замість Вакарчука сіла команда Другого шансу — народний тренер Андрій Мацола та співачка Олександра Заріцька, фронвумен гурт Kazka.

Суперфінал відбувся в прямому ефірі на станції метро «Майдан Незалежності» у Києві. А кошти, отримані під час глядацького SMS-голосування за переможця, передадуть фонду «Повернись живим» для закупівлі комплектів для розмінування Херсонщини


Читайте також: Оголошено шорт-лист учасників Нацвідбору на Євробачення-2023

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024