Головна
>
Кіно
>

Фестиваль штучного інтелекту Megogo AI Festival оголосив переможців

Фестиваль штучного інтелекту Megogo AI Festival оголосив переможців

20 липня в межах 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю медіасервіс Megogo оголосив переможців першого креаторського фестивалю штучного інтелекту Megogo AI Film Festival. Роботи переможців та лауреатів можна переглянути на Megogo, їх обирали серед 89 поданих відео. 

«Нам вдалося не тільки підтримати креативну спільноту, яка працює з найновітнішими досягненнями ШІ, а і дослідити її. Вражені кількістю робіт високої якості та на цікаві тематики, тому збільшили кількість лауреатів.  Наступного року плануємо продовжувати та впевнені, побачимо абсолютно новий рівень», — коментує CMO медіасервісу Megogo Валерія Толочина.

До участі у конкурсі приймали короткометражні фільми, анімаційні чи мультиплікаційні відео, створені за допомогою різних інструментів штучного інтелекту тривалістю до 10 хвилин. Організатори кажуть, що основна ціль Megogo AI Film Festival — підтримка української спільноти творців та популяризація використання новітніх технологій штучного інтелекту для створення фільмів та анімацій.

Переможці

Гран-прі конкурсу та 234 тисячі гривень отримав режисер Ілля Дуцик та продюсерка Yuvi за кліп Мій Страх, в якому автори досліджували ШІ й площини його використання.

Золото отримав Павло Василишин разом із ГО «Не Габсбурги» за документальну картину «Медичний Ангел». У ній розповідають про Софію Окуневську — одну з перших жінок-лікарів в Україні та Австро-Угорщині. Переможці отримали приз у розмірі 117 тисяч гривень.

Срібло здобув Володимир Чернер за короткометражний фільм «Binarion», в якому досліджують теми свідомості, людяності та вибору у світі високих технологій. Автор отримав 78 тисяч гривень.

Бронзу присудили Євгену Чернишову за фільм «Аномалія» про те, як звичайне життя головного героя перетворюється на низку сюрреалістичних пригод, викликаних надмірним використанням штучного інтелекту. Автор отримав 39 тисяч гривень.

Також лауреатами конкурсу, але без грошової винагороди, стали: Ольга Скворчевська та Казкова мудрість — «Їжачок і зірочка», Ірина Сосімович (Гарькавець) — «Війна яка завжди поруч», Андрій Фльорко та Fitz Roy — Palladium, Михайло Хейна — Ukraїna, Владислав Левковський — Dreamer, Данііл Лях, Liakh та Daniel James Boulton — Middle Name Blamk, Олена Тарасова — «Без назви», Анна Баум — «Без назви», Олександра Шандра, Андрій Науменко та інді-гурт Black Balloon — «Намалюю», Аліна Парчевська та Sheetel — «Дванадцять», Валентин Криворученко та Анастасія Кубрицька — «Таврійські Ігри 2050», Ольга Мороз — «Таємниця», Євген Білозеров — «Ведмедик, про якого забули», Кондратюк Валентин та Strumer production — Твоя Україна.


Читайте також: Злочин, який чомусь не розслідують. Як «Дім за склом» Тараса Дроня показує кризу жанрового кіно в Україні

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024