Головна
>
Кіно
>

Кінофестиваль «Молодість» оголосив дати та розпочав прийом заявок на участь

Кінофестиваль «Молодість» оголосив дати та розпочав прийом заявок на участь

4 грудня оголосили дати проведення 53-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»: він відбудеться з 26 жовтня по 3 листопада 2024 року в Києві. Також організатори повідомили про початок прийому заявок на участь.

Кінофестиваль «Молодість» уперше відбувся у 1970 році. Спочатку це була дводенна подія, присвячена огляду короткометражних фільмів, створених студентами кінематографічного факультету Київського державного інституту ім. Карпенка-Карого. В 1993 році вперше було представлено нагороду — Скіфського оленя. Сьогодні ж це єдиний міжнародний кінофестиваль в Україні з акредитацією міжнародної асоціації кінопродюсерів FIAPF.

«Фестиваль змінюється. Про театр кажуть, що він живе 10 років — це його золотий період, потім потрібно щось робити нове, інакше він “гине”. Фестивалю вже 50 років і він не загинув, але безумовно — нові часи потребують нових форм, нової команди, нових ідей», — коментує художній керівник фестивалю Андрій Халпахчі.

На платформі FilmFreeway розпочато прийом заявок до участі у національному та міжнародному конкурсах за всіма категоріями. Термін подачі фільмів: 1 грудня 2023 року – 1 серпня 2024 року.

У 2024 році буде визначено таких переможців у Міжнародній програмі:  

  • Ґран-прі за найкращий  фільм із призом у 5 000 доларів USD та статуетка «Скіфський олень»,
  • Приз у 2 000 USD  та статуетка «Скіфський олень» за найкращий фільм у кожній категорії міжнародної програми; 
  • приз за найкращий фільм Національної конкурсної програми повнометражних та короткометражних фільмів, приз — 50 000 гривень та статуетка «Скіфський олень».

Також рішенням дирекції кінофестивалю було призначено призовий фонд у розмірі 2000 доларів для переможців програм Teen Screen та Sunny Bunny.

«Основною метою фестивалю на сьогодні є сприяння розвитку талановитих молодих кінематографістів. У рамках конкурсної програми представлені повнометражні твори дебютантів і короткометражні фільми. Це включає в себе ігрові, анімаційні та документальні стрічки, створені авторами з різних країн світу», — зазначають організатори фестивалю.

Читайте також: «Найкращий книжковий дизайн — 2023»: хто переміг

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024