Головна
>
Новини
>

Як культурні інституції з прифронтових регіонів можуть отримати підтримку для проведення виставок?

Як культурні інституції з прифронтових регіонів можуть отримати підтримку для проведення виставок?

13 травня розпочався відкритий конкурс, організований фундацією Artists Support Ukraine та ГО «Порт Культури». Музеї, галереї та мистецькі центри, які продовжують працювати у прифронтових регіонах, мають можливість подати заявки на участь у проєкті «Мовні вправи». Переможці отримають інституційну підтримку для проведення виставок і публічних дискусій, присвячених темі мовної ідентичності у своїх громадах.

«Мовні вправи» — це цикл виставок і публічних дискусій з експертами у прифронтових регіонах України. Ініціатива має на меті створити платформу для діалогу та залучити громадськість до рефлексій про мову як інструмент деколонізації, без нав’язування конкретних ідей чи ідеологій.

Виставка «Мовні вправи» включатиме роботи українських художників, що переосмислюють колоніальний досвід українців. Формат експозиції — ready-to-print: учасники з громад зможуть завантажити роботи художників з сайту, роздрукувати їх і розмістити у місці проведення події.

Заявки можуть подавати юридичні особи та фізичні особи-підприємці, зареєстровані в Україні та які працюють не менше одного року. Переможець має провести виставку в одній з наступних областей України: Одеська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Харківська, Дніпропетровська, Чернігівська, Сумська.

Заповнити заявку можна за посиланням

Дедлайн подачі заявок — 9 червня.


Фундація Artists Support Ukraine була заснована у 2014 році Володимиром Кадигробом та Катею Тейлор. Місією проєкту є розповсюдження інформації про російське вторгнення в Україну та його наслідки, та водночас фінансова підтримка українського креативного сектору, який включає митців та працівників культури. 

«Порт Культури» — громадська організація, що об’єднує кураторів, художників і креативних спеціалістів з різних сфер для створення проєктів в полі сучасного мистецтва, що сприяють соціальним змінам.


Дана публікація/стаття була підготовлена за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України». Зміст цієї публікації/статті є виключною відповідальністю Лірум і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Читайте також: «Найстрашніше — неможливість щось змінити». Поет та музикант Ігор Меліхов про культурний ландшафт Чернігова та окупацію

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024