Головна
>
Музика
>

«Сам собі наказ нумо відкривай очі»: слухаємо релізи цього тижня

«Сам собі наказ нумо відкривай очі»: слухаємо релізи цього тижня

Черговий альбом Lely45, перша в українському репі колаба леді у стилях дріл та джерсі та інше — слухаємо релізи тижня. Цього разу з коментарями від головного редактора LiRoom Олексія Бондаренка, музичного оглядача Артема Рісухіна та smm-менеджерки LiRoom Насті Головань.

Сучасник — LP Новий день

Це дебютний альбом гурту з Кривого Рогу, що грає постпанк.

Джозерс — EP Зів’яле листя

Джозерс продовжу сезон перевидань. Зів’яле листя – складова другого альбому Абсолютна брехня, вихід якого заплановано на 31 травня. До EP війшли раніше видані Зеро та Бачити щось трохи далі долоні II, а також балада про нав‘язливі спогади Поряд. Автор арту — одеський художник Мітя Фєнєчкін.

Lely45 — LP Всі дівчата хороші

Lely45 випустила черговий альбом. До нього увійшов й однойменний трек, який музичний оглядач Артем Рісухін називає сумною калькою з російського року 00-х.

«Я давно не чув в піснях настільки жахливого за визвученням, майже дворового, гітарного бою. З перших же секунд ця пісня не обіцяє нічого хорошого — і залишається вірною цьому концептові до самого кінця. Якщо на попередньому синглі І кожен дасть мені своє імʼя Людмила хоч трошки спробувала відійти від свого “фірмового” завивання, то на Всі дівчата хороші вона не стримує себе і вбиває трек з кожним мелізмом, з кожним незрозумілим надривом. Люда перейшла у творчості на українську, але вивести весь той культурний пласт, який на неї вплинув, виявляється дуже складною задачею».

Христина Соловій — Подзвонити мамі

Це третій сингл з майбутнього альбому-квадрології Rosa Ventorum, який співачка випустила до Дня Матері.

Олексій Бондаренко: «Христина Соловій все далі відходить від стилістики Тримай і продовжує свій нескінченний пошук. Тепер у гру вступили 808 баси й ударні разом із латино-гітарою, що створюють відчуття ліричної реп-попсовості. Водночас це все той же щемкий поп. Неоднозначний реліз, який більше схожий на промацування ґрунту для майбутніх треків».

Nazva — Кити

Nazva випустив кліп на інструментальний трек. Дует грає на трьох інструментах: альт, контрабас та флортом. Режисером кліпу є Андрій Саган, Кити для нього дебютна музична робота. Кліп знімали у львівській національній бібліотеці імені Драгоманова.

Олексій Бондаренко: «Маю певний сентимент до виступів у бібліотеках не в останню чергу завдяки оцьому відео. Це чудова, атмосферна робота, але це інтро. Тобто дуже хочеться продовження і аж напрошувалося, щоб одразу по закінченні треку включилася наступна пісня у тих же декораціях».

Bah.Roma — 199.9

Роман Бахарєв випустив кліп на перший сингл з майбутнього альбому. Ця робота — рефлексія виконавця на війну в Україні і відображає особисту трансформацію Бахараєва. У пісні він переосмислює власні зв’язки з Росією і демонструє їхнє розірвання.Над кліпом працював режисер Олександр Євтушенко 

Олексій Бондаренко: «Показово, що все більше українських артистів звертаються до жанру горору. Думаю, це цілком логічно враховуючи обставини у яких ми живемо. Кліп вийшов по-справжньому страшним і дуже пасує пісні. Сольний Роман використовує набагато більше електроніки й експериментальних елементів. Я б навіть сказав, що це не повернення Бахроми, а поява нового альт-рок артиста. Цікаво, що буде далі».

Mi Mi Marii — Мрії мої острови 

Виконавиця каже, що це пісня про місце, «де кожному з нас затишно і добре».

Олексій Бондаренко: «Це приємна і по-своєму затишна музика. Власне й відповідне муд відео. Навіть не знаю, що ще можна додати».

MBreeze feat. Burned Time Machine — Кожен день 

MBreeze презентував рок-версію сингла Кожен день. Гурт каже, що трек відображає мову кохання автора: фізичні дотики та час, проведений разом. 

Олексій Бондаренко: «На відміну від більшості пісень MBreeze (які все ніяк не можуть визначитися, чи вони тікток-гурт, чи попгурт, чи рок-гурт), тут хоча б відчувається чесність. Це все ще дуже підліткова музика, але нарешті вони не побоялися додати гітар там, де вони просяться. Вельми непоганий реліз, я б навіть сказав, що тут є вайби раннього O.Torvald».

Три кроки в ніч — І от

Перша пісня гурту, написана після повномасштабного вторгнення і перша записана повним складом за кілька останніх років.

Більше про гурт, як на них вплинула війна, та про роботу із чужими текстами — читайте в інтерв’ю.

drwncvnt — dirty vicky

Це дебютний реліз проєкту drwncvnt. Як йдеться у пресрелізі, проєкт симбізував стиль sewerslvt разом з елементами горор фільмів, криків та благань зупинити насилля. Музиканти пояснюють, що це експериментальна робота, яка має на меті перерости у концептуальний альбом, що «відкриє очі на найбільші збочення, на які людство почало закривати очі та оминати» .

діти інженерів — 603700 кв км

Концептуальний трек від дітей інженерів. 603700 кв км — площа України, так гурт хоче підкреслити, що Україна не збирається поступатися своїми територіями. Куплети розказують дві історії, повʼязані з воїнами, які воюють в ЗСУ у підрозділах аеророзвідки. А сама пісня в кінці обривається, щоб виразити важливість цілісності.

Олексій Бондаренко: «У мене цей трек викликає якісь дивні асоціації водночас з Крихіткою, Димною Сумішшю, Guano Apes та Талітою Кум. Загалом це рок поза часом, я впевнений наживо буде качати, та й записано непогано. Соло наприкінці круте, як і перехід в панк».

Entely — rain

Entely випустила другий сингл майбутнього альбому. Це українсько-англійський трек у якому виконавиця роздумує про незламність і стійкість людської душі.

Olive Taud та Міри Капітан — Пекло

В пресрелізі пишуть, що це перша в українському репі колаба леді у стилях дріл та джерсі.

Олексій Бондаренко: «Мені здається це найкращий реліз цієї п’ятниці. Тут дійсно все як і заявлено. Я не можу позбутися прямої асоціації з Panda Desiigner, бо тут буквально структура тексту сходиться. Але загалом це круто і це набагато більше схоже на актуальний хіп-хоп, ніж доробок теперішніх українських поп-реперів».

хейтспіч, Sad Novelist — сам собі наказ

Спільний телеграм-канал Новеліста й Діми «седспіч» дійшов до логічної кульмінації — фіта виконавців. Діма жартує (або ні?), що це «найдорожча реклама концертів, яку він колись робив».

Олексій Бондаренко: «Якось прям дуже меланхолійно вийшло і це добре. Я не здивуюся, якщо в якийсь момент хейтспіч випустить платівку балад під гітару».

пропаща сила — вулиця 

Вулиця — дебют гурту на стримінгових платформах. Smm-менеджерка LiRoom Настя Головань каже, що над вокалом треба ще попрацювати, втім сама пісня дуже приємна.

Gannababy_ — Заводиш

Київський електропоп-гурт називає пісню ідеальним саундтреком для сексу.


Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024