Головна
>
Музика
>

«Невже маю страждати, коли я така гаряча»: слухаємо релізи першого тижня червня

«Невже маю страждати, коли я така гаряча»: слухаємо релізи першого тижня червня

Трек про звіт фонду «Повернись живим» за 2022 рік від Ницо Потворно, Alice Change з репкор-треком про невдалі стосунки та котиків та інше — зібрали релізи цього тижня. Цього разу коментують головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко та музичний оглядач Артем Рісухін.

Sextur EP Транзішн

Харківський гурт Sextur випустив мініальбом, а їхній слухач каже, що гітари на ньому позитивно впливають на ваше лібідо.

Golubenko — Тепер пробач

Як пише у пресрелізі, це пісня в танцювальному настрої про невзаємні почуття: хлопець довго намагався привернути увагу дівчини, але коли вона його помітила, то йому вже було не цікаво. На пісню також випустили відео.

Олексій Бондаренко каже, що це легка літня музика і не найгірший поп-R&B:

«Видно, що сам Golubenko дійсно намагається займатися музикою, а не тільки потраплянням в плейлисти. Тут є кілька класних аранжувальних рішень і навіть фірмовий хук Jamiroquai».

sucilna_nevdacha.exe — Навпіл

Надія Печуркіна випустила сингл з мініальбому Перша зірка на небі, який вийде 16 червня. Це пісня про велику любов та великі відстані.

Саундпродюсер треку — Максим Тимощук (Тощо).

«Мені дуже подобається все, що починає відбуватися з піснею після 0:40. Не музично, але атмосферно мені це чомусь нагадало Grimes, але й без порівнянь це класна, приємна, атмосферна музика із міксом акустичної музики, легкого драм-н-басу і року», — коментує Олексій Бондаренко.

Brykulets Загуляв

Як каже виконавець, Загуляв — це сатиричний трек, який присвячена моменту життя, коли хочеться відірватися, або хоча б згадати ті відчуття. А суть композиції — розтанцювать і змусити посміхатися літу. 

Артем Рісухін каже, що щиро не розуміє, що Brykulets робить зі своєю творчістю. 

«Те, що викидує мені у стрічку ТікТок — це недо-”пацанячі 90-ті”, в яких сам Ваня навіть не жив. Це якісь театральні номери, які потім зшиваються у треки. Не повʼязані між собою частини з жаливими текстами. І головне — та сама схема загубленого таланту, як і у Джері Хейл. Але “Загуляв”… ох, це якийсь апогей несмаку, награності та загравання з аудиторією, яка загубила свого Макса Коржа, але не розуміє іронію Кургана. Звісно, Ваня не єдиний, хто намагається застрибнути в цей потяг. Втім, якщо той же Микола Серпень робить кітч, а Курган (фанатом музики яких я ніколи не був) вміють будувати багатошаровість сенсів (не вірю, що я це пишу), то Brykulets навіть не намагається виходити за межі якогось музичного “генделя” з історіями, в які не віриш та подачею, від якої хочеться блювати».

«А мені сподобався аранж. Хоча текст дійсно жуткій», — додає головний редактор Олексій.

teeNsad, msblack Поцілуй

На створення цього трек виконавця надихнув приспів пісні Арсена Мірзояна Поцілуй. Мірзоян надав дозвіл на використання семплу та тексту. Поцілуй — лірична історія про травматичні стосунки

Олексій Бондаренко називає реліз вельми невиразним й типовим репом з кальянним вайбом і текстом, у який не дуже хочеться й вслухатися: «Більше звучить як жуйка для радіо, ніж як трек у який вклали душу».

нестор & Libenson Проблеми

Це другий сингл з майбутнього сумісного альбому, який вийде вже цього літа. Проблеми — про загострене почуття справедливості, недовіру до людей та несприйняття брехні.

UNAKK Помилки

За словами виконавця, Помилки — історія його близької людини, яка втратила кохання через передозування наркотиками. Головне послання пісні полягає в тому, що ніколи не пізно щось змінити, навіть якщо за це доведеться заплатити дорогу ціну — час.

Ницо Потворно, Повернись живим — Таймлайн ПЖ

Ницо Потворно отримав завдання написати трек про звіт фонду «Повернись живим» за 2022 рік. 

«Це було шось нове, дивне і цікаве. Згодом ми записали 5 інтервʼю з директорами департаментів. Якщо пісні я писав завжди, то інтервʼю не брав ніколи», розповідає виконавець.

Alice Change Тільки коти

Після майже піврічної перерви виконавиця повернулася з репкор-треком про невдалі стосунки та котиків. Тільки коти — це чергова особиста історія співачки та частина майбутнього мініальбому, який вона представить уже 7 липня.  Наступного тижня також відео на трек.

Олексій Бондаренко: «Я завжди із великою повагою ставлюся до гуртів та артистів, яким вдається винайти свій звук. Особливо в такому наповненому просторі як поппанк. Alice Change звучать як Alice Change. Відчуття DIY-року в цьому випадку працює тільки на краще. Крутий трек, агресивні гітари, неочевидні переходи, все на своїх місцях».

созвездие скейтов 92

Абсолютно жахливий кавер на Стрикала.

Yuvi Повінь

Це перший тизер майбутнього альбому Yuvi. Кажуть, що трек покаже себе зі справжнього боку, коли буде «загорнений в альбом».

Kleinod — Не моя

Не моя — перший українськомовний сингл дніпровського колективу, яким вони розпочинають нову сторінку творчості. Пісня про втрату найважливішої людини та про наслідки цієї втрати: почуття відчаю та болю. Кліп на трек вийде 16 липня.

Це наче непогані треки, але ми не маємо, що сказати про них, тому просто залишимо лінки:

Moonevea, meowchocolate — я знаю ти хочеш мене вбити

Chocollab, Lugovskiy Saint House

Tvorchi, The Hardkiss — Мрійники


Читайте також: «Думати, що гумор — це несерйозно, — це піддатися російському впливу», — гурт Nazva про музику, культуру й мистецтво

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024