Головна
>
Музика
>

У Львові відбудеться вуличний фестиваль «Свято музики»

У Львові відбудеться вуличний фестиваль «Свято музики»

21 червня у Львові відбудеться міський вуличний фестиваль Свято Музики, де щороку виступає більше сотні учасників та учасниць. 

Свято Музики — це міжнародна музична подія, яка щороку відбувається у різних містах світу в день літнього сонцестояння 21 червня. Упродовж цього дня тисячі міст у 120 країнах об’єднуються та влаштовують безкоштовні виступи музикантів: як професіоналів, так і аматорів. Вони грають на вулицях, площах, у парках та інших публічних місцях. Львів залишається єдиним  українським містом, офіційно затвердженим як учасник Свята. 

Концерти організовують самостійно як окремі музиканти і музичні гурти, так і музичні заклади — філармонії, опери, музичні театри, школи та клуби. Участь можуть брати як професіонали, так і аматори всіх жанрів і напрямків: електро, техно, рок, джаз, фольк і поп. 

«У нас немає ані відбору, ані упереджень до інших музикантів. Ми всіх приймаємо. А якість виконання — це питання довіри й демократії. Бо саме поняття якості дуже суб’єктивне — кожен обирає музику, яка йому до душі. Якщо раз у рік прозвучить невідповідна чиїмось очікуванням музика, то я не вважаю це чимось поганим. Ми координуємо Свято: є лайнап, є програма, але я не можу сказати, що це якось регулює самих виконавців —  всі вільні й згрубша кожен робить все, що хоче», — розповідала для LiRoom організаторка події у Львові Марічка Чічкова.

Всі виступи й концерти безкоштовні для відвідувачів. 

Більше про те, як проходить Свято Музики та хто на ньому виступає, читайте за посиланням.

Усі охочі музиканти, волонтери та організатори музичних локацій можуть долучитися до події, зареєструвавшись на офіційному сайті Свята Музики.


Свято музики (Fete de la Musique) було засноване ще у 1982 році у Франції за ініціативи тодішнього міністра культури Жака Ланга. За більш ніж тридцять років фестиваль вийшов за національні кордони і став світовою подією в галузі музики.


Читайте також: The Unsleeping, хейтспіч, Паліндром та інші — хто виступатиме на фестивалі Faine Misto 2023?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024