Головна
>
Музика
>

«ФОП кохання доведеться закрити»: слухаємо релізи другого тижня листопада

«ФОП кохання доведеться закрити»: слухаємо релізи другого тижня листопада

Love, Mary та Нестор Селін випустили дебютні альбоми, а гурт Black Balloon випустив перший українськомовний альбом, Майкола Вайнер співає про закінчення стосунків, а Діти інженерів про те, як і для чого проводять збори на потреби ЗСУ — слухаємо релізи другого  тижня листопада.

Цього тижня коментують менеджерка з партнерств Настя Денеж та smm-менеджерка Настя Головань.

Black Balloon — Далі вище (мініальбом)

Київський інді-гурт Black Balloon випустив перший українськомовний альбом (до того був англомовний) Далі вище. До нього увійшло пʼять пісень, серед них перша колаборація гурту — пісня Дінь Дінь у співпраці із музикантом Zvarych.

Настя Денеж: «Найбільше мене чіпляє в цьому мініальбомі — це те, що попри витриманий ліричний настрій я не можу його назвати рівним. Кожна пісня викликає різні емоції та почуття».

Tember Blanche, Гурт Дно, Женя Янович — ФОП кохання (live) (мініальбом)

У своєму вечірньому розважальному шоу «20:23» Женя Янович пофантазував щодо майбутнього спільного альбому Христини Соловій та Сергія Жадна: він запропонував обкладинку, назву платівки, а також кілька варіантів текстів для пісень. І врешті випустив його сам разом з Гуртом Дно та Tember Blanche.

Настя Денеж: «Краще синиця в руках, ніж журавель у небі. Жадан і Соловій упустили цю прекрасну синицю під назвою ФОП кохання. Цікавий видався музичний експеримент, який заряджає на позитив».

Postman — Still Life (альбом)

Третій альбом виконавця про крихкість краси навколо, вразливість, втрати й прийняття невизначеності, про дрібні прекрасні речі, природу і людину серед неї.

Настя Денеж дуже любить Postman, але пісні на цьому альбомі їй видаються надто однаковими.

Dogs and Factories — Загублені в пітьми (альбом)

Гурт Dogs and Factories випустив альбом-оповідання з елементами української міфології, що складається з чотирьох глав кожна з яких переходить в пісню у кінці. 

Thunderdogs — Black Mark (альбом)

Львівське рок-тріо випустило альбом, який записав ще у часи пандемії ковід й кажуть, що зараз альбом набув особливої актуальності  Він відзеркалює тяжкі часи і ситуації, з якими стикається світ та людина. А тексти відображають надію на краще майбутнє, навіть коли ситуація є важкою та незрозумілою. Thunderdogs також презентували кліп на пісню Fire.

Love, Mary Казка про любов (альбом)

Love, Mary випустила дебютний альбом — це десять особистих історій про розбите серце, зраду та бутафорне відчуття закоханості, які переплітаються між собою та утворюють цілісну картинку. 

Настя Головань: «У пресрелізі Love Mary говорить, що це особисті історії, які формували її особистість. Та, як у слухача, в мене складається протилежне враження: ніби пані Mary помістили в чужу для неї лірику та звук, які вона сама не відчуває, і сказали “співай”. Можливо, річ у тому, що артистці просто наразі не вистачає харизми та впевненості, аби передати те, що хочеться. А може все-таки це не її стиль музики, і варто пошукати інші способи виразити свої почуття».

Нестор Селін — Спів падінь (мініальбом)

Львівський зумер випустив дебютний мініальбом, у якому спостерігає за власними злетами та падіннями у буденній рутині пролитої турки з кавою, сусідських заздрощах, турботі за близькими та спробами стати кимось іншим.

Lucas Bird — Fake It

Це останній сингл перед виходом повноформатного альбому. Виконавець каже, що Fake It це бунтарська заява про те, що музика не завжди повинна відповідати вимогам — вона може бути безладною, несподіваною та катарсичною.

Sophième — Нехай

Співачка з Рівненщини Софімі випустила трек про кохання, яке «підіймає тебе до такої висоти, з якої все решта здається крихітним та незначним». Вона каже, що пісня особлива тим, що створювалася в симбіозі з людиною, про яку вона написаний.

Настя Головань: «Мені дуже подобається Sophieme — тут повна відповідність музики та образу, віжуалів і сенсів. І звучить це супер приємно. Хочеться більше матеріалу від Софі та хітяру, яка відкриє артистку для широкої авдиторії, бо поки що такої пісні у дискографії співачки я не знайшла».

Покритка Кейт — Я знайду свій дім

Свій другий сингл рок-гурт присвячує всім українцям, які втратили домівку або не мають змоги до неї повернутися через російське вторгнення. 

Майкола Вайнер —  Злучка

Репер Майкола Вайнер випустив трек про закінчення стосунків, але не почуттів.

ТНМК — Вдома

Гурт ТНМК презентує соціальний проєкт «Вдома» та анімаційний кліп про повернення українських біженців на батьківщину, додому. 

Mári — Аміго

Mári каже, що ця пісня про те, що «не треба відкладати плани і мрії на потім, та обирати тих, або те, що нам не по душі, бо життя дуже швидкоплинне».

Мова жестів — Мертве море

Мова жестів — авторський проєкт Ігоря Осолодько. У новому синглі тріо говорить про циклічність переживань: відчай та безсилля від терактів та війни; а також спогади про втрачених знайомих та рідні міста, що накривають мов хвилі, і щезають, поступаючись захисним механізмам та бажанню жити далі.

Настя Денеж: «Мені, як людині в якої дві батьківщини (Україна й Ізраїль) у війні — дуже відгукується ця робота. Мертве море слухати приємно, але дуже боляче».

Монтеск’є — Паліатив

Львівський музикант повертається з двоактною сольною роботою про тимчасові рішення, лікування симптомів та відстрочку неминучої катастрофи. Паліатив стане одним із синглів майбутнього альбому.

Настя Головань: «Тут обʼєктивності і близько не буде: я фанатка музики Монтескʼє. У ній хочеться розчинитися, наповнити нею мозок, скупатися в ній, вивчити напамʼять, аби програвати її в голові без навушників… Послухайте, якщо довіряєте мені. Або якщо вам подобається музика Паліндрома, адже її пише саме Монтескʼє».

Я/Є — Божена

Дебютна пісня поппанк гурту Я/Є — це історія про наречену з «сюрпризом»: вона чудово проводить час на своєму святі, але потім вбиває свого нареченого. Ця пісня є першою з циклу композицій під жанром, який гурт «потойбічний панк-рок».

Pavich — Красиві фільми

Павло Шустряков випустив пісню про зустрічі та розставання, коли хтось знаходить свою людину, але швидко розуміє, що не зможе бути з нею. 

MBY — Чому

Хіп-хоп виконавець з Київщини випустив ліричний r&b трек про невдалу спробу будування стосунків на відстані. 

Chekson — Он май фейс

Виконавець каже, що цей трек виконаний у жанрі сексі-R&B й продовжує цикл творчості, в якій вибудовує психологічний портрет чоловіка, чий розум захоплений жінкою. 

Настя Денеж послухала цю пісню кілька разів: «Це той випадок, коли хочеться включити трек собі на фон і займатися своїми справами, або чілити. Звучання приємне, а слова відходять десь на другий план. І не можу сказати, що це погано, бо плюсик у Spotify я тицьнула».

Lovera Breaux Липневий

Виконавець презентує сингл з майбутнього дебютного мініальбому, який вийде вже у листопаді. Трек Липневий — це пісня про кохання з присмаком осені. 

Настя Денеж: «Попередній реліз Lovera Breaux я трохи покритикувала. Але чесно, я більше люблю хвалити артистів, ніж критикувати. І, на мою думку, цю роботу (як і музиканта) є за що хвалити. Однозначно, Роман знайшов і зрозумів “своє” звучання, яке в нього працює. Але мені подобається, що він не бʼє в одну точку та шукає далі. У треці Липневий я почула не тільки перевірені та робочі хуки, а й свого роду музичні експерименти. Слухати було не тільки приємно, а й цікаво».

Burla — Розтопи

Як каже хіп-хоп виконавець Максим Бурла, Розтопи — романтична пісня, яка створена лікувати розбиті серця, які постраждали від нерозділеного кохання. 

Діти інженерів — Збір

Діти інженерів кажуть, що намагаються максимально використовувати свої можливості, щоб збирати кошти для військових. Якось їм в один день написали два підрозділи про потребу в нових дронах. І вони згадали, що найбільш ефективним способом залучити кошти у нас було те, коли вони мали готову пісню на руках і обіцяли випустити тільки після закриття збору на Мавік.  Так з’явився трек Збір, у якому музиканти розповіли про те, як і для чого проводять збори.

Настя Денеж: «Мені подобається, що Діти Інженерів вкладають у свою музику актуальні та важливі соціальні теми. Але є але. У мене склалося враження, ніби гурт стоїть на місці: хоч теми різні, але все звучить однаково».

Димна Суміш — Герой

Пісня Герой була записана у 2001 році, але студійна версія вийшла у світ лише зараз.

Рубрика: шедевральне та серцезворушливе

Катерина Бужанська, Михайло Грицкан — Затримайся хоч на мить

У пресрелізі написано, що дуетна пісня Бужанської та Грицкана: «ГОЛОВНА ЛІРИЧНА ПРЕМ’ЄРА ОСЕНІ!». А меседж треку в тому, що «незважаючи на будь-які життєві обставини, важливо не забувати про найцінніше, адже все минає, а кохання вічне».

Таня Сущенко — Живі

Живі — дебютна пісня виконавиці, яку вона називає «серцезворушливою».

«Пісня може зачепити не на жарт, бо вона про особисте, про те, що зараз на часі для кожного громадянина нашої держави!  Тому це так потужно може затриматись у думках кожного, хто почує її пісню», — йдеться у пресрелізі.

Victoria Niro Зоре моя вечірняя

«Це унікальний музичний шедевр, який об’єднує в собі вірші Т.Г. Шевченка та сучасну музику. Пісня вражає не лише своєю гармонією, але й авторським приспівом, що додає їй свіжість та виразність», — розповіли нам у пресрелізі.


Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024