Головна
>
Музика
>

Фіналісти Нацвідбору-2024 презентували свої конкурсні пісні

Фіналісти Нацвідбору-2024 презентували свої конкурсні пісні

11 січня пройшла пресконференція на якій 11 фіналістів Національного відбору на Євробачення-2024 презентували свої пісні. Також Суспільне Мовлення провело жеребкування, що визначило порядок виступів.

Порядок виступів фіналістів:

1. Yaktak — Lalala

Yaktak (Ярослав Карпук) — брав участь у п’ятому сезоні музичного шоу «Голос. Діти», де пройшов у фінал та посів друге місце. Власну музику почав писати в 2021 року, а за останні пів року співак провів два всеукраїнські тури з понад сотнею концертів.

2. Ingret Keeper

Ingret (Інґрет Костенко) — учасниця у шоу «Х-Фактор» (2015) та «Голос країни» (2017). Дебютний альбом Не спи презентувала 2018 року. З 2020 року мала спільний проєкт із коміком Васею Байдаком Stories and Piano

3. Nazva — Slavic English

Гурт заснували Павло Гоц та Ярослав Яровенко у Львові 2019 року. У грудні 2022-го випустили дебютний альбом Nazva, до якого ввійшли дев’ять композицій, зокрема Сіґеле-міґеле, яка за місяць після релізу посіла перше місце в Shazam.

4. Anka — Палала

Anka (Анна Корченова) — музична виконавиця, авторка пісень та вокальна тренерка з Києва. У період з 2022 по 2023 рік вона працювала над власним творчим проєктом під назвою Korchenova. Нині вона співпрацює з Іваном Клименком і Романом Nero над новим музичним проєктом Anka.

5. Drevo — Endless chain

Випускати музику Максим Дерев’янчук почав в 2023 році. Один з його проєктів — трек Самолітом, який зібрав понад мільйон прослуховувань на YouTube.

6. alyona alyona & Jerry Heil — Teresa & Maria

Українська співачка Jerry Heil (Яна Шемаєва) уже двічі брала участь у Нацвідборі — у 2020-му та 2022-му. Для реперки alyona alyona (Альона Савраненко) це — перший Нацвідбір на Євробачення. Це не перша співправця артисток, разом вони випустили треки Kupala, Viter viie та Dai Boh.

7. Mélovin — Dreamer

Mélovin (Костянтин Бочаров) — переможець шостого сезону вокального шоу «X-Фактор». Співак втретє бере участь у Нацвідборі: вперше у 2017-му — тоді дійшов до фіналу, а у 2018-му став переможцем і представляв Україну на Євробаченні у Лісабоні, де посів 17-те місце. Дебютний трек Не самотня випустив у 2016 році.

8. Skylerr — Time is running out

Skylerr (Валерія Кудрявець) — виконавиця треку Вечорниці (Добрий день Everybody), а також учасниця шоу «Х-Фактор» (2019). З початку повномасштабного вторгнення провела більш ніж 50 благодійних концертів.

9. Ziferblat — Place I Call Home

Гурт Ziferblat у 2015 році заснували брати-близнюки Данило (соліст) і Валентин (гітарист) Лещинські. Згодом до них приєднався Федір Ходаков (барабанщик). У квітні 2023 року вийшов дебютний альбом Перетворення.

10. Yagody — Tsunamia

Гурт заснувала Зоряна Дибовська у 2016 році. Учасницями стали студентки-актриси, в яких вона викладала сценічну мову. Гурт описує свою пісню як «силу, яка зносить все на своєму шляху».

11. Nahaba — Glasss

Вокалістка гурту Vakyolia (Ольга Нахаба) з початку повномасштабного вторгнення їздить по Європі як вулична музикантка. Андрій — чвертьфіналіст 10-го сезону «Голосу країни». У 2023 році вступив у Повітряні сили ЗСУ. Зараз служить у 40-й тактичній авіаційній бригаді «Привиди Києва».


Фінал нацвідбору відбудеться 3 лютого 2024 року. Переможця відбору, що визначать за результатами голосування журі й глядачів. За склад журі цьогорічного Нацвідбору можна буде проголосувати в додатку «Дія» наступного тижня. 

Читайте також: «Ми зрозуміли, що прикольно було б знімати відео для артистів, і таким чином їх просувати», — інтерв’ю із засновниками UNW Show.

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024