Головна
>
Література
>

Добірка нових українських книжок

Добірка нових українських книжок

Абетка присвячена Ользі Кобилянській та книга із найбільш знаковими світлинами видання Vogue UA зібрали для вас книжкові новинки, які вже можна придбати або передзамовити.

«9 ½ років Vogue в Україні»

Навесні 2013 року вийшов друком перший номер українського видання Vogue. До цієї дати команда планувала низку проєктів і заходів, що мали вшанувати унікальність пройденого ними шляху. Однак з повномасштабним вторгненням ці плани зруйнувалися.

У березні 2022 року редакція ухвалила рішення тимчасово призупинити видання друкованої версії журналу та налаштувати онлайн-платформи відповідно до потреб воєнного часу.

«Утім, ми дедалі дужче віримо, що голос Vogue UA це гучний і творчий спосіб опору. Тож ми вирішили випустити колекційне книжкове видання — антологію під назвою “9 ½ років Vogue в Україні”, — що демонструє найкраще зі створеного командою Vogue UA за десятиліття та дарує читачам можливість відчути: ми завжди разом. Відсутні пів року в назві  — це відсилання до трагічних подій війни, які призупинили нашу діяльність, до сьогодення, вкраденого в нас так само як у кожного українця»,  — розповів головний редактор видання Пилип Власов.

Передмову до видання «9 ½ років Vogue в Україні» написала головна редакторка американського Vogue Анна Вінтур.

В книзі зібрали найзнаковіші фото зі сторінок видання, що створені за 10 років.

У виданні представили культові фото з архівів, що охоплюють десятирічну історію Vogue UA. До книжки ввійшли портрети іноземних та українських знаменитостей, представників культурної еліти, активістів і спортсменів. 

Ціна книги — 1699 гривень, передзамовити можна на сайті видання. Частину коштів редакція українського Vogue передасть київському музею Івана Гончара.

MYPH / Mykolayiv Young Photography

MYPH — перше фотовидання про школу «Молодої Миколаївської Фотографії», яку 2018 року заснував Сергій Мельниченко.

Це спільне видання MYPH та Родоводу, який видає мистецькі альбоми, каталоги, монографії українською, англійською, французькою та іншими мовами.

«Коли задумував Школу хотілося працювати над розширенням уявлень і розумінням сучасної фотографії серед фотомитців, колег, учнів. Хотілося професійного росту, спілкування. І ми багато зробили за чотири роки існування MYPH: окрім практичного навчання, організували та взяли участь у понад двадцяти проєктах (виставках, фестивалях, ярмарках тощо) в Україні, Польщі, Італії, Франції, Австрії та Південній Кореї. Після початку вторгнення Росії в Україну школа створила власну колекцію NFT. У ній — 333 фотографії, а 50% коштів від їх продажу перераховуються на допомогу армії та постраждалим від війни», — розповідає Сергій.

До фотокнижки Сергій Мельниченко як укладач відібрав 60 авторів. Дизайнерка Катерина Лесів запропонувала ідею діалогів, щоб фотомитці продовжили спілкування зі вчителем та авторами книжки, розповіли про свої пошуки, думки та мрії.

До 15 вересня триватиме передплата, книгу можна придбати за акційною ціною — 600 грн. Друк запланований кінець вересня 2022.

«Люди з дієсловами»

Спеціально до XIII Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz в однойменнім видавництві вийде нова збірка віршів Катерини Калитко. Це вірші про війну, довіру і пам’ять, написані у 2021-2022 роках. До повномасштабного вторгнення рукопис був іншим.

«Центрувався навколо механізмів (не)довіри та їхньої еволюції, говорив про поета-трикстера, що іронічно грає у квача із соціумом, прагнув відпустити його насвободу. Дуже внутрішня історія – зрештою, всі мої тексти, герметичні чи ні, завжди фіксують цілком конкретне переживання, несуть відображення облич. Це здається мені чесним», — пояснює Калитко.

Але після 24 лютого рукопис перетворився на відкритий перелом і потребував відновлення, рубцювання мовлення:

«Він приріс новими воєнними текстами, імпульсивними та безшкірними, і діалогами з родинною пам’яттю. Але лінія пошуку, вибудовування і деформацій довіри лишилась. І це теж про вірші в час війни: серед усього максимально непевного досі хочеться довіряти поезії — як території останньої щирості й людяності, де відмовляються вірити в цілковиту безпорадність мови, гідності та взаємної ніжності».

До 1 вересня відбувається передпродаж. За посиланням книжку можна придбати за 210 гривень.

«Кобилянська від А до Я»

У Видавництві Старого Лева вже можна придбати новинку з серії абеток-енциклопедій «від А до Я».

Авторка Світлана Кирилюк розкриває цікаві факти про українську письменницю-модерністку, ранню учасницю феміністичного руху на Буковині і майстриню драматичної оповіді, близьку товаришку Лесі Українки Ольгу Кобилянську.

Ціна за книгу 350 гривень, придбати можна за посиланням.


Читайте також:«І що ви там робили? Читали Стуса»: добірка віршів, листів, статей

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Хто такий нестор? Розповідаємо про лайнап фестивалю Пожежа
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
37 хв. тому
Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024