Головна
>
Новини
>

Maruv не буде представляти Україну на Євробаченні

Maruv не буде представляти Україну на Євробаченні

Після тривалих дискусій по закінченню нацвідбору Євробачення, НСТУ прийняли рішення, що співачка Maruv не буде представляти Україну на Євробаченні. Про це повідомив у своєму пості у Facebook Зураб Аласанія, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Як повідомив Аласанія, при тому, що сам нацвідбір відбувався за правилами та ніяких порушень виявлено не було, після тривалих перемовин з командою співачки Maruv договір між нею та НСТУ так і не було підписано. За його словами, наразі невідомо, хто буде виступати від України на Євробаченні і поки ведуться перемовини з іншими кандидатами.

Ймовірно, що зараз НСТУ будуть пропонувати участь у Євробаченні гурту, що посів друге місце – Freedom Jazz.

Напередодні співачка Maruv також опублікувала пост у соціальній мережі, де пояснила, які вимоги ставить перед нею договір з НСТУ. Зокрема, вона розповіла, що їй заборонена будь-яка імпровізація на сцені (покарання – штраф 2 млн гривень), вона зобов’язана виконувати усі вимоги НТКУ, узгоджувати журналістів, з якими прагне спілкуватись, а також передати права на пісню Siren Song НТКУ від лейблу Warner Music Russia. Окремо також мало бути домовлено, що Maruv відмовляється від гастролей у Росії. За уточненням Аласанії, це обмеження триватиме лише на термін, що становить три місяці після проведення конкурсу.

Після повідомлення Аласанії, Maruv опублікувала ще один пост. У ньому вона зазначила:

«Как ранее я говорила, отказ от концертов в России не был для нас принципиальным. Основные разногласия вызвали другие пункты договора, которые, если я подпишу, становятся для меня кабальными. Я – гражданка Украины, плачу налоги и искренне люблю Украину. Но не готова выступать с лозунгами, превращая свое пребывание на конкурсе в промо-акции наших политиков. Я – музыкант, а не бита на политической арене.»

Нагадаємо, що у ході національного відбору на Євробачення довкола кількох виконавців, зокрема Maruv, Yuko та Анна-Марія розгорівся політичний скандал. У перших двох – у зв’язку з гастролями у Російській Федерації, а у Anna-Maria через посади батьків в уряді Криму та відсутності чіткої артикульованої політичної позиції щодо Криму та Донбасу. Єдині, хто зміг закрити конфлікт на етапі його зародження – це Yuko. У півфіналі Юля Юріна пояснила гастролі в Росії тим, що вона виступає “вдома”, адже є громадянкою Російської Федерації, а потім додала, що вже рік як дует відмовився від концертів на території РФ. У фіналі на питання Притули, чи погодилась би вона змінити громадянство, вокалістка Yuko відповіла ствердно. Ми слідкували та коментували усе, що відбувається у нашій текстовій трансляції.

Фото: Facebook

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024