Головна
>
Кіно
>

В Україні відбудеться фестиваль «Нове німецьке кіно». У програмі: номінант на «Оскар», призери Берлінале та Каннського фестивалю

В Україні відбудеться фестиваль «Нове німецьке кіно». У програмі: номінант на «Оскар», призери Берлінале та Каннського фестивалю

9-14 листопада у Києві відбудеться фестиваль «Нове німецьке кіно», який, за словами організаторів, стане поглибленим експрес-курсом останніх подій у кінематографі Німеччини. Дата початку фестивалю— 9 листопада —символічна. Саме в цей день 1989 року сталося падіння Берлінського муру. В межах події покажуть чотири стрічки, серед яких буде й німецький претендент на «Оскар». Після показів у Києві команда фестивалю вирушить також в Одесу, Львів, Чернівці та Харків.

Лірум є інформаційним партнером події.

Відкриттям фестивалю стане романтична комедія «Полум’яне небо» режисера Крістіана Петцольда. У центрі сюжету — молодий письменник, який рушає пожити в будинку на березі моря, щоб зосередитися на своїй новій книжці. Однак чарівна сусідка й несподівані зустрічі відволікають його від роботи. Коли неподалік спалахує лісова пожежа, головні герої опиняються у пастці полум’я та починають зближуватися.

Фільм отримав Ґран-прі журі, «Срібного ведмедя», на цьогорічному Берлінале, а на Одеському кінофестивалі, де пройшла українська прем’єра, — Спеціальну відзнаку журі міжнародного конкурсу.

Кадр з фільму «Полум‘яне небо»

Також на фестивалі покажуть доаму «Ідеальні дні» режисера Віма Вендерса. Головний герой — прибиральник туалетів у Токіо. Він задоволений простим життям: дотримується структурованого розпорядку, а вільний час присвячує своїй пристрасті — слуханню рок-музики, читанню книжок та вирощуванню дерев. Виконавця головної ролі Кодзі Якусьо визнали Найкращим актором на Каннському кінофестивалі.

Режисер стрічки — триразовий номінант на «Оскар», володар «Золотої пальмової гілки» Канн, «Золотого лева» Венеції та Премії Bafta.

Кадр з фільму «Ідеальні дні»

Ще одна стрічка, яку покажуть на фестивалі — драма «Учительська» режисера Ількера Чатака. Цьогоріч фільм висунули на здобуття премії «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм». Фільм розповідає про вчительку-ідеалістку, яка намагається розплутати справу про крадіжку в школі. Одна драматична подія перетворюється на психологічну війну, а сама жінка опиняється між своїми ідеалами та шкільною системою, де наслідки її дій загрожують зламати її саму. Втілила головну героїню Леоні Бенеш, відома за серіалами «Вавилон-Берлін» і «Корона».

Кадр з фільму «Учительська»

Ще одна стрічка з програми Берлінського кінофестивалю — мелодрама «Одного разу ми все розповімо одне одному» режисерки Емілі Атеф. Режисерка також відома за фільмами «Три дні з Ромі Шнайдер», а також кількома епізодами серіалу «Убиваючи Єву». Події фільму розгортаються у 1990 році — останнім літом перед возз’єднанням Німеччини. Це історія кохання юної дівчини та вдвічі старшого за неї чоловіка. Одну з чільних ролей виконує актор серіалу «Пітьма» Фелікс Крамер.

Кадр з фільму «Убиваючи Єву»

Квитки на події можна придбати за посиланням. За розкладом кінопоказів можна стежити на сайті кінотеатру «Жовтень». Дати показів в інших містах оголосять пізніше.


«Нове німецьке кіно» — один із найстаріших українських фестивалів-кінооглядів, що має на меті розповісти глядачу про новинки німецького кіномистецтва. Цьогоріч він проводиться в Україні 29-й раз.


Читайте також: У прокат вийшов документальний фільм «Терикони» режисера Тараса Томенка

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024