Головна
>
Музика
>

Гурт O.Torvald зібрав більше мільйона гривень за три концерти

Гурт O.Torvald зібрав більше мільйона гривень за три концерти

4, 5 та 6 жовтня рок-гурт O.Torvald зіграв три концерти: два у Києві та один у Львові. До цих концертів гурт практично не виступав, бо фронтмен гурту Женя Галич та гітарист Денис Мізюк служать у Збройних Силах. На концертах гурт презентував нові треки Голосові та Дихай, а також збирали кошти на допомогу підрозділу Жені та лікування Денису, який отримав поранення і нині перебуває в лікарні. За три концерти O.Torvald зібрали 1 022 795 гривень.

Фото: Тетяна Бондарук

Під час концертів учасники гурту розігрували на аукціоні різні речі. Зокрема, на аукціон виставили рукопис «Київ вдень та вночі», який O.Torvald писав для однойменного серіалу. Українськомовну версію пісні гурт випустив 29 вересня. Також розігрували фото гурту, барабанні палички Діми Драма, військову панаму Жені, а також його фіолетовий костюм з концерту зі струнним оркестром, два військові тубуси, розмальовані фанатами гурту та футболку з назвами всіх пісень O.Torvald. Також розігрували можливість заспівати з Женею на сцені пісню Наші люди всюди.

Розіграш ще одного лоту розчулив фанатів під час концерту в Києві. Гурт розігрував гітару Дениса Мізюка, яку виготовляли спеціально для виступу O.Torvald на Євробаченні у 2017 році. Ціна стартувала від 100 тисяч гривень. Одна з відвідувачок концерту розповіла, що було далі:

«На гітару зробив ставку чоловік, за 105000 перебив хлопець. Той самий чоловік підвищує до 120000. Ведучий каже, що на цій гітарі мають продовжувати грати. Бо її робили для O.Torvald під Євробачення — в його памʼять вона має звучати. Хлопець каже, що він грає, хоч і немає частково пальців на руці. Але ставку зробити більше не може. Чоловік підвищує ставку до 150000, та забирає її. Виходить на сцену, кличе хлопця який зробив меншу ставку, та дарує гітару йому. Щоб він на ній грав. Люди навколо заливаються сльозами».

А на концерті у Львові стався випадок, від якого Женя Галич розчулився до сліз. Під час концерту до нього підійшли троє хлопців і дали пачку з грішми. Сказали, що наприкінці літа збирали гроші, продаючи лимонад, і вирішили віддати їх на лікування Денису. Реакцію авдиторії та Жені видно на відео:

Учасники гурту розповіли, як планують розподілити зібрані кошти. 612 795 гривень віддадуть на потреби 135 окремого батальйону, де служить Женя. 309 000 гривень спрямують на реабілітацію гітариста Дениса Мізюка. 100 000 гривень передадуть організації Repower, яка надає психологічну реабілітацію військовослужбовцям.

Додамо, що ці концерти мали бути останніми для гурту. Але учасники на другому концерті в Києві повідомили, що передумали.


Читайте також: Плейлист: що слухає гурт O.Torvald?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024