Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп на пісню O.Torvald «Дихай»

Відео дня: дивимося кліп на пісню O.Torvald «Дихай»

Український рок-гурт O.Torvald презентував кліп на трек про панічні атаки Дихай. Це перший реліз гурту з 2021 року. 

O.Torvald довго нічого не писали й не випускали, зокрема й через початок повномасштабного вторгнення: хтось волонтерив, хтось вступив до лав ЗСУ. Зрештою у музикантів накопичилися емоції і вони спрямували їх у творчості. Зараз музиканти кажуть, що поки є можливість, то планують випускати новий матеріал щомісяця.

«Дихай» — це результат важких ночей, коли тебе накриває тривожність, депресивні думки та панічні атаки. 24 лютого змінило кожного з нас: і військових і цивільних», — каже фронтмен гурту Женя Галич.  


Читайте також: «Я втратив можливість відчувати сильні емоції», — Женя Галич про війну і музику


Над кліпом працював продакшн Adjè з двома режисерами: Женею Головатенко та Женею Красулею, разом з яким Женя Галич проходить військову службу. Знялися у кліпі Сергій Смальчук, Анна Чабак, Олег Москаленко. 

Сюжет кліпу — метафора емоційного стану, коли людину накривають почуття, вона починає в них тонути, їй бракує повітря, і накриває  відчуття повної безвиході. Спеціально для зйомок у басейні збудували лікарняну палату і в міру розгортання сюжету палату поступово затоплювали із пожежного гідранта.

«Вночі було 6 градусів, а температура води з гідранта, що заливала декорацію — ще менша. Жека тримався, лежачи в тоненькому лікарському халаті на ліжку протягом 8 годин, а його раз за разом обливали крижаною водою», — розповідає режисер Женя Красуля. 

Женя Головатенко каже, що у цій історії закладено багато образів і кожен може трактувати їх по-своєму і зачепиться за щось своє.

«В O.Torvald завжди добре вдавалися духопідйомні пісні стадіонного масштабу. Ті ж Ліхтарі, Нашілюдивсюди. Дихай — саме з таких, і, що головне, вона працює. На мою думку, зараз як раз бракує такої музики, яка скаже тобі, що цей жах, який відбувається зараз, мине, і шанс на “нормальне” життя в тебе ще буде. І при цьому не буде годувати тебе маніпулятивними й брехливими образами літа в Криму і “та ми їх за 2-3 тижні на контрнаступі!”», — коментує реліз музична журналістка LiRoom Лєра Зданевич.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024