Головна
>
Новини
>

«Найбільш львівська» пісня від Океану Ельзи та Один в каное

«Найбільш львівська» пісня від Океану Ельзи та Один в каное

Океан Ельзи випустив свою першу пісню про рідне місто гурту, Львів. На фіті — Один в каное.

«27 років існує група Океан Ельзи і за цей час я не написав жодної пісні про Львів, хоча дуже хотів. Просто я не вмію писати пісень “на злобу дня”. Взагалі не вірю, що можливо так створити пісню, яка буде жити. А зараз у моєму житті той час, коли через різні обставини я по іншому усвідомив значення рідного Львова для мене. Коли ставлення до міста через роки викристалізувалось у тиху, але вічну любов. Коли ти просто розумієш, що це найкраще місце на Землі для тебе було, є і буде», — розповідає Святослав Вакарчук/

Святослав написав пісню в Києві одним заходом, одразу з мелодією та текстом. «Таке буває рідко, але буває і це одна з таких пісень», — додає музикант. Пісню ОЕ хотіли зробити разом із якимось максимально львівським артистом в акустичній версії. Тому не дивно, що було обрано Один в каное. Згодом Устим (гітарист Один в каное) переробив гітарне аранжування, додавши фірмового стилю гурту.

«Я добре пам’ятаю, як Святослав казав, що написав цю пісню на одному подиху за дуже короткий час. Для мене, як авторки власних пісень, цей стан дуже знайомий і цінний. Пісні, які пишуться на одній хвилі зазвичай “дихають” від самого початку. Тож нашим основним завданням було не нашкодити: не змінити до непізнаваності, не згубити душі пісні, але відчути і підхопити той настрій, який в ній є», — розповідає Іра Швайдак.

Відео на Місто весни зняв режисер Віктор Придувалов, який відповідальний за культове відео ОЕ Холодно, теж зняте у Львові.


Читайте також: Один в каное випустили довгоочікуваний альбом у неділю вночі

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023