Головна
>
Музика
>

Океан Ельзи випустив перший англомовний альбом — «Lighthouse»

Океан Ельзи випустив перший англомовний альбом — «Lighthouse»

11 жовтня Океан Ельзи презентував перший англомовний альбом Lighthouse. Альбом записаний у співавторстві з міжнародними авторами пісень: Джоном Резніком з гурту Goo Goo Dolls, Тревісом Баркером з Blink-182, Діаною Уоррен (Тейлор Свіфт, Aerosmith), Джоном Фельдманом (Blink-182, Yungblud) та іншими.

Святослав Вакарчук розповідає, що бажанням створити англомовний альбом з’явилося з повномасштабним вторгненням, коли йому стало очевидним, що ми маємо більше ділитися українською культурою зі світом:

«Розповідати про себе, використовуючи такі потужні інструменти, як культура, музика і загалом мистецтво. Створення пісень англійською стало необхідним, щоб люди з усього світу змогли відчути нашу музику. Слухаючи наш перший англомовний альбом, ви почуєте інший підхід до аранжувань, продакшну і навіть у тому, як я співаю. Робота з різними продюсерами й з іншим звучанням надає інше бачення, досвід — це збагачує тебе, і мені це подобається».

Учасники гурту розповідають, що трек Might Have Been A Dream — це пісня про темряву і світло, Love On Fire — несе заклик до витривалості під військовий ритм, Favourite Sound — розмірковує про біль розлуки. Є й легші моменти, з драйвовим альтернативним роком Running Away та енергійним поп-панком Nowhere. Проте Океан Ельзи каже, що повертаються до своїх коренів з фінальним треком Lullaby, своєю версією української класики 1980 року від Квітки Цісик.

У день релізу, 11 жовтня, Океан Ельзи виступить на першому з п’яти концертів до 30-річчя гурту в Палаці спорту в Києві.

Потім вони вирушать у тур Північною Америкою. Під час туру відбудеться благодійний збір у межах проєкту Drive for Life, мета якого — закупити 30 медичних авто, обладнати необхідним та відправити на передову для бойових медиків. Цей проєкт реалізується спільно з благодійним фондом Open Eyes, що заснований у 2014 році міжнародною компанією з IT-консалтингу та цифрових послуг SoftServe. Більше про Drive for Life тут.

Долучитися до збору можна і в Україні, замовивши благодійний мерч на сайті.

Нагадуємо, що 20 вересня Океан Ельзи випустив свій перший альбом за 8 років — Той день. Олексій Бондаренко каже, що це платівка, в якій минуле стало тлом для створення нового, а не основним референсом:

«На альбомі “Той день” гурт ніби спускається з п’єдесталу й починає говорити зі слухачем, як і з другом. Виявляється, це саме те, чого настільки не вистачало шанувальникам ОЕ».

Повну рецензію можна прочитати за посиланням.


Читайте також: Гурти, які передбачили появу квадроберів: слухаємо плейлист

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024