Головна
>
Музика
>

Onuka анонсувала новий проєкт про Чернігів — «Фабрична, 12»

Onuka анонсувала новий проєкт про Чернігів — «Фабрична, 12»

16 квітня фронтвумен гурту Onuka Ната Жижченко на своїй інстаграм-сторінці поділилася спогадами про життя в Чернігові та будинок дідуся. Цим дописом артистка анонсувала новий проєкт про її рідне місто — «Фабрична, 12». 

Фото: onukaofficial/Instagram

«З Черніговом пов’язані найромантичніші і найцінніші спогади мого дитинства. Серед них спогад, що напевно назавжди записано в моєму ДНК — це “залитий сонцем на тлі дерев’яного будинку яблуневий квітучий сад, в якому дідусь грає на сопілці, гудуть бджоли, в той час, як бабуся смажить для мене млинці”», — йдеться в дописі.

Як розповідає Ната Жижченко, її дідусь та бабуся були музикантами, й саме через це вона з дитинства полюбила народні інструменти. За словами Onuka, саме в Чернігові відбулося її творче й особисте становлення: перший виступ з оркестром, перший успіх, перше усвідомлення того, хто вона, і де її коріння. 

Окремо виконавиця згадує будинок дідуся, за адресою Фабрична, 12, який вона з її чоловіком і саудпродюсером гурту Євгеном Філатовим реставрували, намагаючись максимально зберегти всі його деталі. Будинок пережив окупацію та був пошкоджений, але з літа 2022 року Onuka разом із сім’єю живе на два міста: Київ та Чернігів. 

28-го квітня, в 103-й день народження дідуся Нати Жижченко Олександра Микитовича Шльончика вона розпочне новий проєкт «Фабрична, 12». 

«З одного боку, він про рід, про сім’ю, про культуру, про бажання зберегти та поділитися цим з усіма українцями. А з другого боку — про осучаснення і переосмислення нашого культурного спадку», — описує проєкт виконавиця. 

Детальніше про проєкт Onuka обіцяє розповісти згодом. 


Дана публікація/стаття була підготовлена за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України». Зміст цієї публікації/статті є виключною відповідальністю Лірум і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Читайте також: Fusion Jams святкує 5 років. Хто вони і як долучитися до джему?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024