Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп на кавер-версію «Щедрика» композитора Оскара Шустера

Відео дня: дивимося кліп на кавер-версію «Щедрика» композитора Оскара Шустера

Німецький композитор класичної музики Оскар Шустер випустив кавер на пісню Щедрик українського композитора Миколи Леонтовича. У цій роботі Шустер відійшов від класичної інструментальної творчості та, за словами творчої команди, відтворив мелодію в техніці колажу. Музику доповнює вокал дружини композитора — української мисткині Енжі Сіверії.

У кліпі використано відео футажі з особистого архіву Енжі, періоду її навчання у Миколаївських школах 1997 — 2000 років, коли проводилися шкільні святкування Вечорниць.

Оскар Шустер вже не вперше випускає твори, натхненні Україною. У 2017 він випустив трек Kyiv, який він написав під час подій Революції гідності у 2014 році.

«Музика Оскара Шустера — це суміш інструментальних, посткласичних і фольклорних звуків, на які вплинули такі музичні виконавці, як Beirut, Sigur Rós, Yann Tiersen, класична фортепіанна музика 19-го століття та французький шансон. Його музику описують як таку, що має чарівну, казкову атмосферу та ностальгічне відчуття», — йдеться на офіційному сайті композитора.

Ще низку своїх творів він присвятив подіям повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Так вийшов мініальбом Odesa. Обкладинку та музичне відео до однойменного треку він робив разом з Енжі.

Енжі Сіверія живе в Берліні з 2018 року — переїхала туди з Києва. Більшу частину життя вона жила у Миколаєві, а народилася у Донецьку. Енжі займається ілюстрацією, поезією, живописом та створює експериментальні фільми у жанрі відеопоезії. Вона знімала роботи не лише на свої вірші, а й на вірші українських письменників, як-от Сергій Жадан чи Юрій Андрухович.


Читайте також: «Українська нова хвиля». Як кіно стало відображати суспільні запити українців після 2014

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024