Головна
>
Новини
>

OY Sound System борються зі зрадофільством новим візуальним проектом

OY Sound System борються зі зрадофільством новим візуальним проектом

Гурт OY Sound System презентував візуальний проект, головна ідея якого – розбавити зраду та розповісти про реальні зміни в інфраструктурі країни. У результаті вийшло п’ять арт-плакатів. Розповідаємо, як це спало на думку музикантам та чому така ініціатива важлива.

 

 

Чому вирішили втілити проект у життя?

Коли ти заходиш у фейсбук, часто зустрічаєшся зі шлейфом зрадофільства: «У країні нічого не змінюється, все погано, можна опускати руки й іммігрувати». Однак, виходиш на вулицю і бачиш суттєві зміни, які відбуваються.

Ми багато гастролюємо Україною і помічаємо наскільки ускладнений рух на дорогах, але не через затори, а через те, що вся Україна стелить асфальт. Це, звісно, не може не впадати у вічі і щиро нас тішить. Однак, є річ, яка не може не засмучувати – людський опір до змін. Це пов’язано з певними ментальними особливостями нашої нації, а також традицією совкової безвідповідальності, «хата з краю» і т.д.

Відчуваючи певну приналежність до цивілізації, маючи певну соціальну відповідальність, ми як музиканти, і як людські істоти, розуміємо, що саме на позитиві, на «перемогах» потрібно акцентувати увагу. Адже ми маємо ситуацію, в якій зобов’язані вчитися доводити справи до кінця, замість того щоб «нити», і перекладати відповідальність за своє життя на інших. Ми повинні активно долучатися до соціальних процесів. Що OYSS і зробили! В серпні цього року ми звернулися до Міністерства інфраструктури з проханням посприяти нашому соціально-мистецькому проекту.

Ми ж цим проектом спробували мотивувати людей брати на себе відповідальність та навчитися власними руками приносити користь один одному.

Хто залучений у проект?

Основними ініціаторами та авторами проекту стали учасники гурту OY Sound System – Тарас Галаневич та Вікторія Родько. Автором фото є Андрій Паславський, а за дизайн постерів відповідав Влад Шевченко. Допомагала втілити проект у життя компанія ALBATROS, яка займається в’їзним туризмом. Окрему роль зіграв міністр інфраструктури України Володимир Омелян, який посприяв організації зйомки.

Як відбувалась зйомка? 

Для того, аби реалізувати проект учасникам OY Sound System необхідно було на один день відчути на собі життя працівника «Укравтодору» та самостійно прокласти шматок асфальту. Як розповідають музиканти, Міністр допоміг сформувати спеціальну команду, організувала виїзд на локацію, налагодила співпрацю з працівниками «Укравтодору», провела інструктаж та дала доступ до фірмової форми працівників. Зйомка проходила на трасі між Козятином та Бердичевом.


Гурт OY Sound System – це проект братів Галаневичів та вокалістки Вікторії Родько. Їх перший кліп вийшов у 2016-му, а вже рік по тому вони презентували дебютний альбом Attention! Attention!. Він увійшов до п’ятірки найкращих повноформатних релізів 2017 року.

Нещодавно бенд випустив кліп на пісню Still No Time, який потрапив до нашої підбірки найкращого. Подивитись та прочитати про нього більше можна за посиланням.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023