Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: «Пенсія» про дебютний мініальбом «Горрри»

Пісня за піснею: «Пенсія» про дебютний мініальбом «Горрри»

19 грудня проєкт Пенсія випустив свій перший мініальбом Горрри. Він складається з трьох треків: Горрри, Свято грибів і форелів та Вальсочок

Спеціально для рубрики «Пісня за піснею» керівник проєкту Ярема Стецик розповів про кожен трек альбому

Пенсія — проєкт колективної творчості, який охарактеризовує себе як панк-терапія. Його особливість в тому, що склад учасників гурту щоразу інший й приєднатися може будь-хто. Від початку й до сьогодні проєктом керує музикант, один із засновників гурту Перкалабські придатки Ярема Стецик. Більше про Пенсію читайте за посиланням.

За словами музикантів, альбом Горрри — є історичним посилом до пісень гурту Перкалаба, які були створенні 20-25 років тому, але їх досі виконують на концертах. Для запису було залучено близько 50 людей. Оскільки гурт не має постійних учасників, кожен охочий міг приєднатися до створення студійної версії треків. Загалом гурт записав близько 30 пісень, але, за словами Яреми Стецика, вони ще в процесі створення. 

«Загалом записувати Пенсію то є помилка стилю, але розуміємо, що ця помилка – то хоч якесь відображення нашого кайфу спільного співання» – каже учасник та керівник гурту Ярема Стецик.

Горрри  

Це пісня Перкалаби про те, що світ крутиться. Така традиційна,давня. На мою думку, це найкраща з Перкалабських, хоча там улюблених є кілька десятків перлин. Чому Пенсія має цю пісню в розробках, мені не відомо. Бо то уже спільний прикол. Це про культуру міста в  горах, про погляд любовний з боку міського фан-клуба.

Свято грибів і форелів

Це розробка для співів. Після десятків разів відкривається друге дихання і тоді можна ще 50 разів промовити букви по приблизних нотах. Бажано при цьому трохи в такт махати руками.. Критичним поглядам людей збоку не довіряйте. Любовним — так!

Вальсочок

Ця розробка зліплена теж з кавалків Перкалабських пісень. Але її завдання хитатися-холітатися з людьми. При цьому дозволяється не до ладу волати, бо цим нелегко збити загальний рух. Спільноспів, як в клубі анонімних алкоголіків: щирий, чесний, зі всієї сили. Горляну варто було зірвати ще на першій пісні, якщо що.


Читайте також: Невипущені треки українських за донат: «ковток» проводить збір на дрони

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024