Головна
>
Музика
>

Плейлист «Хоробрих міст»: що слухати на благодійній події від Ukraїner?

Плейлист «Хоробрих міст»: що слухати на благодійній події від Ukraїner?

8 жовтня у Мистецькому Арсеналі в Києві відбудеться благодійна подія «Хоробрі міста», яку організовує команда Ukraїner. Мета проєкту — зібрати 10 мільйонів гривень для фонду «Повернись живим». Кошти підуть на забезпечення восьми інженерно-саперних груп Сил підтримки ЗСУ.

У програмі події — концерт, фотовиставка та панельні дискусії, під час яких обговорюватимуться теми відновлення українських міст після деокупації. А також виступи Паліндрома, Крихітки, Otoy, Саші Чемерова, Lely45 та Другої Ріки. Ведучим події стане комік та актор Василь Байдак.

Лірум є інформаційним партнером події, тож склали плейлист з треками виконавців, які будуть виступати 8 жовтня, а також тих, хто залучений до проєкту «Хоробрі міста».

Плейлист доступний на SpotifyApple MusicDeezer та YouTube.

Торік команда Ukraїner презентувала дослідницький проєкт «Хоробрі міста». Це серія коротких відеороликів про українські міста, що перебувають під тимчасовою російською окупацією та героїчно чинять опір. 

Відео створювалися командою Ukraїner у співпраці із краєзнавцями, істориками, громадськими активістами та спортсменами. Українські музиканти теж долучилися до проєкту та написали пісні про деякі з цих міст. Для Ukraїner співпраця з музикантами у такому форматі — це перший, але вдалий досвід. Спеціально для Лірум продюсерка проєкту Христина Кулаковська розповідала чому до проєкту запросили музикантів та як створювалися пісні. Детальніше читайте за посиланням.

Ці пісні й звучатимуть на благодійній події й ось що музиканти-учасники про них кажуть.

Фронтмен гурту Валерій Харчишин зізнається, що розмінування для нього — новий страх, адже його син сапер. В межах проєкту гурт Друга ріка випустив пісню Чи ти почув про Маріуполь.

«Маріуполь — це як величезна вирва, або болюча рана. Мабуть, тому пісня про це місто і з’явилася у нашому репертуарі», — каже Харчишин.

Лілу 45 заспівала про Сімферополь:

«Коли я сама слухаю свою пісню про Сімферополь, мені хочеться плакати на другому куплеті, Я зробила це найчесніше, з усього того, на що я була здатна».

Саша Чемеров, який співає про Бахчисарай ділиться, що тема Криму йому болить дуже давно, тож ритися в собі не довлеося й трек він написав буквально за 20 хвилин:

«Концепція пісні була розроблена з позиції людини, яка перебуває в окупації, яка хоче щось сказати, але їй дуже важко це зробити з багатьох причин».

Паліндром дуже часто їздив у Крим відпочивати саме через Херсон

«Пам’ятаю його, яким він був. Хотілося зробити якусь таку композицію в дорогу, власне, до Херсону. Я був дуже втішений, коли Херсон повернули. Ходив в цей день по місту і, пам’ятаю, наче такий невеличкий день незалежності у Львові. Мене багато зустрічали люди і наспівували мені ці слова».

Фронтвумен гурту Крихітка Саша Кальцова каже, що для неї Крим  — це символ того, що Україна повернеться, це така велика мрія, це така частина національної ідеї: 

«Перші рядки, які я написала про Ялту: “Я хочу зайти, відчути гальку під ногами і знову стати на ноги”. Тому що це відчуття вибитої з-під ніг землі переслідує людей, яких позбавили Батьківщини. Воно переслідує всіх моїх знайомих із Криму».

Otoy познайомився з Донеччиною, коли приїхав на фестиваль MostFest:

«Я приїхав, як мені казали, на Донбас і зрозумів, що це не Донбас, це Донеччина, українська Донеччина. Оця така українськість там дуже чітко зчитувалася. Донеччина — це суворість, яка потрібна нам сьогодні. Суворість, витриманість і розуміння, хто ти взагалі і про шо ти. Від Львова до Донецька — це все Україна, немає лівобережної, чи правобережної України».  

Також в межах благодійної події відбудеться Фронтова Поплава з трансляцією на YouTube. 

Розмова на тему «Деокупація та розмінування звільнених територій. Як зробити так, щоб люди безпечно повертались і жили на звільнених територіях» за участі військово аналітика й голови фонду «Повернись живим» Тараса Чмута, керівниці інструкторського відділу у «Повернись живим» Вікторії Дворецької та директора департаменту стратегічних ініціатив ГО «Повернись живим» Івана Науменка (Анонім). Модеруватиме журналіст Олег Новіков. 


Читайте також: Tvorchi їдуть у благодійний тур Сходом України

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024