Головна
>
Новини
>

Львівський гурт Плесо презентував новий сингл

Львівський гурт Плесо презентував новий сингл

Вчора львівський інді-рок гурт Плесо презентував нову композицію – Імена. Пісня стала третім синглом з нового EP, реліз якого заплановано на кінець листопада.

“Коли мені було десять, я жив на четвертому поверсі хрущовки. Піднімаючись сходами додому, я міг годинами розглядати стіни у своєму під’їзді. Уявляв себе дослідником, який знайшов наскельні малюнки в зелено-білій печері.

Насправді так і було. На штукатурці проступали написи людей, які тут жили раніше, можливо задовго до мого народження. Назви рок-груп, імена музикантів. На кожній стіні був свій Цой і своє Кіно. Свої Скорпіонс і Металліка. Свій Володя і своя Ілона.

Я підсвідомо розумів, що стіни мого під’їзду – це історична карта, через яку можна відчути настрій епохи, що минула. Правда, я не зовсім розумів, що то була за епоха, але атмосфера була дуже магнетична. Всі ці люди хотіли залишити слід по собі, підтвердити своє існування якимось конкретним доказом, навіть нашкрябавши копійкою на штукатурці власне ім’я чи назву улюбленої групи.

І я теж хотів долучитись до цієї історії. І якось щось там написав.

Але одного разу все зникло – в під’їзді зробили ремонт. Щезли послання минулого покоління. Зник цілком реальний доказ цілої епохи. І мій напис теж.

Ми хочемо залишити по собі щось цій планеті. Але історія входить у наступний цикл, білить і фарбує стіни, стираючи наші імена. Єдине, що історія не може стерти, так це нашу пам’ять. Я досі пам’ятаю ті написи. І я скучаю за ними.”, – коментує в соцмережах пісню вокаліст гурту, Олександр Васецький.

Нагадаємо, 19 листопада Плесо вперше зіграє концерт в Києві, подробиці за посиланням.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
21 годину тому
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024
Новини
Як звучить Херсонщина: плейлист від Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 Квітня, 2024