Головна
>
Новини
>

Прем’єра на LiRoom: гурт Покруч презентує диптих “Класика/Косметика”

Прем’єра на LiRoom: гурт Покруч презентує диптих “Класика/Косметика”

Сьогодні український гурт Покруч презентує музичний диптих, складений із треків Класика і Косметика. Це четвертий сингл гурту. Радіо-прем’єра диптиху відбулася 7 квітня в ефірі Радіо Submarina.

Над записом працювали: Євген Петрусенко – текст, вокал, гітара; Сергій Любінський – гітара; Віталій Старченко – бас-гітара;
Юрій Іщенко – барабани; Роман Рєпка – робота з оркестром; Олександр Яненко – труба; Дитячий хор “Струмочок” під керівництвом Любові Уськової; Сергій та Катерина Петрусенко – обкладинка та аніматік; Студія Revet Sound – запис та зведення.

Євген Петрусенко так розповідає про цю роботу:

«Всю роботу над треком Класика нас супроводжувала майже непереборна містика. Здавалось, ми вже зробили все і вийшли на фінішну пряму – як раптово виникало абсолютно непередбачуване непорозуміння, яке збивало з пантелику і змушувало міняти кут сприйняття. Наприклад, як відбувався запис оркесту.

Ми прийшли в один із київських залів, все підготували, музиканти настроїлись, відпрацювали всі нюанси в партіях, почався запис і раптом зі стелі почала капати вода! Це був перший день потепління і сніг на даху почав танути, створюючи нам надзвичайно гучний перфоманс. Краплі із гуркотом падали з десятиметрової висоти на дерев’яну підлогу сцени і було враження, що ми пишемо дощ. Але все вірно. Так і мало б бути. Тому, що трек починається словами “ближче від тебе”…

Євген Петрусенко та Сергій Knob Любинський
Євген Петрусенко та Сергій Knob Любинський

Щодо другого треку Косметика. Граюсь, значить, я із своєю доцею конструктором. Вона, поставивши єдинорога на одну із деталей, каже:

– Тато, дивись ,на чому я прилетіла.

–  Ого, який в тебе космічний корабель, – кажу я.

– Так. Це моя косметика, – відповідає мені моя трирічна Варя.

Звідти і Косметика. Звідти і дитячий хор».

Гурт Покруч було засновано 2015 року. Тоді до нього увійшли колишні учасники гурту ТОЛ Сергій Любинський, Дмитро Дзюба та Юрій Іщенко. Вокалістом став Євген Петрусенко. Пізніше, Дзюбу на бас-гітарі замінив Віталій Старченко із гурту ЗЛАМ. А після виходу диптиху на заміну барабанщику Юрію Іщенко прийде Глеб Проців, барабанщик гурту Vivienne Mort.

Зараз гурт знаходиться в стадії запису повноформатного альбому, але поки не спішить виходити на сцену. У планах – створення музично-театрального перформансу.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024