Головна
>
Музика
>

В Українському Домі пройде мистецький фестиваль «Про Українське»: що йти слухати

В Українському Домі пройде мистецький фестиваль «Про Українське»: що йти слухати

З 22 до 25 серпня в Києві в Українському Домі (вулиця Хрещатик, 2) відбудеться мистецький фестиваль «Про Українське» з театральними перфомансами, концертами, поетичними читаннями та кінопоказами. Його мета — краще ознайомити відвідувачів з українською культурою.

«У формуванні фестивальної програми куратори спиралися на 5 цінностей, важливих для українців: кіно репрезентуватиме сміливість, література — свободу, візуальне мистецтво — гумор, перформативні жанри — любов», — розповідають організатори фестивалю.

Розповідаємо про концерти, які можна буде відвідати в межах фестивалю.

Музична вистава «Тичина: Феномен Доби» від DakhTrio та Гогольfest

Це твір про віру, надії та зустріч зі страшною реальністю. Премʼєра вистави «Тичина: феномен доби» за віршами Павла Тичини відбулася 2023 року. Її ідея постала з усвідомлення подібності сьогодення до того часу, який випав на долю поета. Питання, які він ставив століття тому, актуальні й нині. 

DakhTrio — проєкт театру ДАХ, що перетворює поезії на музично-театральні подорожі. Серед учасників проєкту: Софія Баскакова (голос, фортепіано, бубен), Ігор Димов (Голос, контрабас, тромбон), Володимир Руденко (голос, фортепіано, гонг, саксофон). Куратор GogolFestАндрій Палатний. Засновник ЦСМ Дах та ГогольфестВладислав Троїцький.

Коли: 24 серпня 2024, 18:30;
Вхід: за квитками.

Авторський концерт Артистки Чуприненко

Артистка Чуприненко — незалежний музичний проєкт актриси, авторки пісень та співачки Марусі Чуприненко, амбасадорки степів і морів Херсонщини. Вона документує людські почуття та складає їх в історії. У творчості звертається до своїх витоків та міцно тримається за все важливе і дороге для себе. Співачка виконує документальні пісні про любов і біль, про радість і сум, про рідний дім — Новомиколаївку на Херсонщині.

«Концерти Чуприненко — суцільна ніжність, яка огортає кожного і яку, здається, можна відчути на дотик», — кажуть організатори.

Коли:  25 серпня 2024, 19:00;
Вхід: за квитками.

Концерт «Чуйні» від етногурту «Вільце»

Майбутній концерт етногурту організатори описують так:

«Українська народна пісня пережила віки, в ній відлунюють думки, почуття, переживання десятків поколінь українців. Мова про соціально-побутові пісні чи пісні з родинно-побутового циклу, про виряджання козака на війну чи про кохання у зоряну ніч — кожна з них є чистим виявом емоції, співчуття і співпереживання. У виконанні дівочого фольклорного гурту “Вільце” прозвучать народні пісні, що розкривають найкращі риси нашого народу — волелюбність, щирість і чуйність».

Коли: 23 серпня 2024, 19:00;
Вхід: за квитками.

Окрім подій, спеціально до фестивалю готують:

  • виставку, присвячену гумору в українському мистецтві;
  • фотозони з тематичними декораціями;
  • простір, де можна зустрітися з друзями й провести час за спілкуванням і напоями;
  • маркет «Крам 33» з виробами від українських майстрів.

Детальний розклад фестивалю можна подивитися за посиланням.

У дні фестивалю роботу Українського Дому подовжено до 21:00 і за одним квитком буде можливість оглянути виставку «Матерія Matters. Український арттекстиль». 


Читайте також: Re: Ковальчук. Тест до дня народження музичного рецензента

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024