Головна
>
Новини
>

Через епідемію коронавірусу Українська музична профспілка закликає підписати петицію до президента

Через епідемію коронавірусу Українська музична профспілка закликає підписати петицію до президента

В Україні з’явилася фейсбук-сторінка Української музичної профспілки, запуск якої ініціював генеральний продюсер Secret Service EA Михайло Ясинський. Першою заявою новоствореної організації став заклик підписати петицію до президента України із низкою заходів, які покликані врятувати музичну індустрію, яка потерпає від карантинних мір, пов’язаних із епідемією коронавірусу. Ініціативу Ясинського вже підтримали керівники квиткових операторів Максим Плахтій (Karabas.com) та Дмитро Феліксов (Concert.ua).

Профспілка акцентує увагу на петиції до президента тому, що це, за її визначенням, наразі єдиний спосіб швидко внести нові зміни до законодавства, які зможуть допомогти індустрії. Зміни до законопроєктів на розгляд до Верховної Ради має внести особисто президент, а іншої можливості до нього достукатися представники профспілки поки не бачать.

У петиції йдеться про чотири основних пункти:

    1. Запровадження податкових канікул для платників єдиного податку (третя група) до 2021 р. (музикантів, артистів, аранжувальників, авторів-виконавців, менеджерів артистів, продюсерів, маркетологів, квиткових операторів, організаторів концертних турів, концертних виступів та фестивалів, персоналу, який забезпечує концертні заходи (звукорежисери, світлооператори, режисери, працівники сцени та інший технічний персонал, що забезпечує масові заходи)).
    2. Звільнення від ПДВ операцій з постачання та розповсюдження національного культурного продукту.
    3. Державна компенсація 60% зарплатні для представників галузей, по яких безпосередньо вдарила епідемія коронавірусу, зокрема концертної галузі.
    4. Введення пільгового періоду і зниження орендних ставок концертних майданчиків державної форми власності для організації концертів.

У своєму повідомленні пан Ясинський пояснює, що музична індустрія є однією із найбільш економічно уразливих у ситуації глобального карантину. Передусім через те, що тримається на масових заходах.

«Кілька місяців простоювання у нашій галузі можуть розвалити всю сферу, на відновлення якої можуть піти місяці, або навіть роки, протягом яких ми можемо втратити найголовніше – професіоналів, які будуть змушені піти з професії», – каже Ясинський.

Під час свого виступу в програмі «Свобода Слова» керівник Concert.ua Дмитро Феліксов розповів: «Ми першими взяли на себе удар, та за першим розпорядженням уряду припинили масові заходи. Тільки це рішення призвело до прямих збитків галузі більш ніж на 500 млн грн тільки на період карантину, який діє зараз. Більше 200 тисяч глядачів не потраплять на концерти і можуть втратити гроші за придбані квитки. До кінця року втрати складуть більше 1 млрд грн і це за умови, що карантин буде скасовано, а пандемія взята під контроль».

На момент публікації новини петицію підписало близько 350 людей із 25 тисяч необхідних.

Нагадаємо, що процес створення Української музичної профспілки Михайло Ясинський запустив три місяці тому. Тоді ж відбулася перша велика зустріч представників індустрії, на якій було озвучено основні напрямки та цілі діяльності організації.


Підписуйтеся на нас в Інстаграмі, Телеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023