Головна
>
Новини
>

Пісню Пирятин — «Арта» видаляють зі стрімінгів після скарги бойовика так званої «ДНР»

Пісню Пирятин — «Арта» видаляють зі стрімінгів після скарги бойовика так званої «ДНР»

Гурт Пирятин опублікував скріншот з реакцією російського терориста Захара Прилєпіна на їхню пісню Арта. Згодом трек почали видаляти зі стрімінгових сервісів через обурення росіян.

Російський письменник Захар Прилєпін, який неодноразово публічно виступав на підтримку так званої «ДНР» та служив замісником командира терористичного батальйону, опублікував на своєму каналі лист від підписника, який натрапив на трек Пирятина у плейлисті Youtube Music та був здивований відвертим текстом, який «закликає вбивати москалів».

Постами в соцмережах усе не обмежилось. Станом на 8 жовтня пісня Арта та альбом Атентат, куди вона входила, вилучені зі стрімінгових сервісів Spotify, Deezer та Яндекс Музыка. За словами фронтмена Пирятину Івана Семесюка, це сталося через масові скарги росіян на трек.

«Культурний спадок Пирятина під загрозою. Наразі десь в нетрях центрального американського офісу музичного дистриб’ютора триває розслідування — Пирятин це екстремізм на національно-расовому ґрунті чи все ж таки антиімперський спротив? Однак якщо в Росії буде ініційовано судовий позив на всі ці платформи за “розповсюдження екстремістських матеріалів”, то ймовірність повного зникнення улюбленого багатьма слухачами альбому, не лише однієї пісні, зі стрімінгів стане реальною» — пише артист на своєму фейсбуці.

Водночас на стрімінговому сервісі Spotify можна знайти багато прикладів, де відверто прославляється діяльність заборонених в Україні та не визнаних у світі організацій.


Нагадуємо, Атентат — дебютний альбом Пирятина, що вийшов у 2018-му році. Тоді ми так описали враження від релізу:

«Пирятин — це гурт, який будуть або любити, або ненавидіти. Така музика може викликати відразу, а може — щиру зацікавленість. Навіть в нашій редакції смаки розійшлися по різні боки. Утім, альбом Атентат містить в собі багато приводів для дискусій. А це не таке часте явище на українській сцені.»


Читайте також: «Музика поза політикою?». Українські артисти про те, чи потрібно висловлюватися на резонансні теми

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023