Головна
>
Новини
>

Radio Skovoroda запустило канал класичної музики

Radio Skovoroda запустило канал класичної музики

Вчора, 7 серпня, стало відомо, що Radio Skovoroda спільно з фестивалем LvivMozArt відкрило канал класичної музики. Про це онлайн-радіостанція повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

На Radio Mozart лунатимуть твори класичних композиторів, у тому числі і родини Моцарт. Також канал освітлюватиме фестиваль LvivMozArt. Над каналом працюють Colllegium musicum, диригент Іван Остапович та музикознавець Тарас Демко, які у попередніх сезонах вели програму «Територія класики».

«Стрім класичної музики планувався тільки як тимчасовий проект, присвячений грандіозному фестивалю Lviv MozArt, що розпочнеться у Львові з 18 серпня. Але вже зараз після кількох днів після старту, ми бачимо реакцію слухачів і вона надзвичайно позитивна. Це тішить і стимулює. Тому зараз рано говорити чи буде цей стрім постійним на Radio Skovoroda. Нам би хотілося, але час покаже», – прокоментував Андрій Чемес, співзасновник Radio Skovoroda.

Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt черпав своє натхнення у творчості сина Вольфганга Амадея Моцарта. Франц Ксавер Моцарт жив у Львові у 1808–1838 роках та заснував там хорове Товариство святої Цецилії. Цьогорічний LvivMozArt проходитиме 18-25 серпня. У програмі концерти класичної та хорової музики, лекції, перфоманси, майстер-класи та події для дітей. Дізнатись подробиці та придбати квиток можна на сайті фестивалю.

Нагадаємо, що у рамках проекту про онлайн-радіостанції ми зустрічались зі співзасновником Radio Skovoroda Андрієм Чемесом. Прочитати інтерв’ю з ним можна за посиланням.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024